Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi értelme van mosógépeknél a...

Mi értelme van mosógépeknél a program végi 2 perces biztonsági zárnak?

Figyelt kérdés

Bizonyos mosógépeknél (újabban egyre többnél) fordul elő, hogy a program vége után még egy-két percig nem lehet kinyitni a gép ajtaját, holott a dob már régen megállt (a néhány gyűrődésmentesítő forgásnak is vége). Programkapcsoló elforgatásával és a konnektorból kihúzással sem nyitható előbb az ajtó.

Mi szükség van erre? Mi értelme ennek?

2011. nov. 9. 21:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha azonnal nyitható lenne, akkor ha centrifuga közben kikapcsolnád, és kinyitnád, akkor még a forgó dobba nyúlnál.

Ezért a késleltetés.

2011. nov. 10. 09:35
 12/20 anonim ***** válasza:

"Bizonyos mosógépeknél (újabban egyre többnél)"

Ez szerepel a kérdésben.

2011. nov. 10. 09:44
 13/20 anonim ***** válasza:
Szerintem azért hogy megfelelően leálljon a gép nekem felültöltős whirlpoolom van azis kb 2 perc után kattan pl hogy mosás közben ne tudd kinyitni meg gondolom az elektronika ha nem ad 2 percig választ az ajtokapcsolnak akkor utána nyitható mert biztos leált a pogram nekem eggyik ismerősöm ilysmit mondott
2011. nov. 10. 22:11
 14/20 A kérdező kommentje:

Az itthoni gépünkkel nincs ilyen gond (felültöltős AEG). Ahol gondom van ezzel azok a kollégiumi gépek. Különösen akkor idegesítő, ha sietek de előtte még gyorsan ki akarok teregetni, kulcsot visszaadni stb.

Ha a saját gépem lenne ilyen, biztos kiiktatnám belőle vagy lerövidíteném emberi időre.

2011. nov. 11. 15:43
 15/20 anonim ***** válasza:
Egy-két perc nem a világ. Engem ez sosem zavart, pedig nem vagyoktürelmes típus.. Postán fél óra sorbanállás, na az már idegölő.
2011. nov. 11. 16:22
 16/20 A kérdező kommentje:
A postán sorbanállás az más, mert ott halad a sor (már amennyire), de akkoris látod az értelmét. A 2 perces állás után nyitható mosógép viszont engem jobban idegesít mert semmi értelme.
2011. nov. 11. 16:38
 17/20 anonim ***** válasza:
De van értelme, mert így nem lehet menet közben kinyitni. Egy kolléganőm valahogy kiiktatta, azt hiszem felfeszítette a zárat. Szépen elfeledkezett róla, pár hét múlva még utána akart dobni ruhát, kinyitotta és csak óriási szerencsén múlott, hogy nem darálta be a kezét, mert belenyúlt a forgó dobnál. Hát ezért, mert nagy az isten állatkertje.....
2011. nov. 11. 17:09
 18/20 A kérdező kommentje:

Akkor ez valami előírás miatt lehet így, hogy "bolondbiztos" legyen a dolog. Szerintem a program végén (!) semmi szükség rá és mosás közben sincs.

Mosás közbeni ajtónyitásra a programnak meg kell állnia (mikró, mosogatógép, és a régi Hajdu gépünk is ilyen) és nem szabad elindulnia -> egyszerű érintkezővel megoldható. Ott ezért nincs értelme várni.

Egyedül a centrifuga alatt van értelme az esetleges továbbforgás miatt.

Tehát úgy fest számomra, hogy az egyszerűsítés miatt van "mindig minden körülmények között" ilyen hosszúra megoldva. (Elvégre nem a 21. században vagyunk ahol az ilyesmi pár sornyi programmal lekezelhető lenne) Semmi sem lehet tökéletes...:)

Más: a minap a Media Marktban jártam, ahol ki van állítva egy potom 720 ezres (!!!) Miele mosógép.

Be van dugva a konnektorba, így lehet vele "játszani", menürendszerét kipróbálni, stb. Nagyon frankó, csúcstechnika, de ebben is sikerült hibát találni.

1. Elindítottam egy 60 fokos pamutprogramot. Csont nélkül elindult, pörgette a dobot, stb, tehát úgy csinált mintha mosna. (Aztán persze leállítottam)

2. Kipróbáltam a centrifugáját (1600-as). Megnyomom a start gombot, erre a kijelzőn: "nyissa ki a vízcsapot" -> ANYÁD! Centrifugához minek víz?

Nem mintha meg tudnám venni, de ennyi pénzért már elvárom, hogy víz nélkül ne kezdjen el mosni illetve ne kelljen víz ahhoz, hogy centrifugázzak. Az ajtó viszont minden esetben azonnal nyílt (külön gomb nyitja, nem mechanikus). :)

2011. nov. 11. 17:30
 19/20 anonim válasza:
Bakker, irigyellek, ha ez a legnagyobb gondod, hogy a mosás végén az a 2 perc várakozás kikészít...
2011. nov. 12. 06:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy azért van mert a gépek még lekapcsolják azokat az áramköröket amelyeket a mosáskor használtak? Nem az összeset, csak néhányat! Pl: Vízszabályozó, hőfokszabályzó ilyesmi! Nem lehet, hogy ezeket az áramköröket ilyenkor lezárja vagy kikapcsolja a mosógép? Nekünk úgy is mindegy! Tönkrement benne a zár! Világz az alámpa, hogy be van zárva, de ki lehet nyitni! Mosás elején, mosás közben, centrifuga közben(1100-as a max)A Úgy jöttem rá, hogy a múltor hallottam, hogy valami nagyon csattok a füdrőben benyitok, és ott áll a víz, a mosógép ajtaja nyitva, a ruhák pedig a dobban ahogy csapódtak, úgy egy hatalmas vízsugarat nyomtak, plusz pár ruha ki is esett! Azóta is így van! ha akarom kinyithatom 1100-as centrifuga közben nem áll meg, hanem megy továb! Sőt ha kicsit közelebb megyek hozzá, érzem, hogy nyomja egy kicsit az illatos levegőt!
2011. nov. 22. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!