Hogy lehet megtisztítani ezt a fura műanyagot, ami idővel ragadóssá válik? - bővebben lenn -
Hideg zsíroldó (konkrétan WellDone zsíroldó) a megoldás! Szét kell szedni, és minden ilyen darabot le kell fújni a zsíroldóval, majd gumikesztyűt használva letörölni roggyal. Jó sok rongyra lesz szükség, mert ez a trugyi mind a rongyra tapad majd, és azt a részt már semmire sem lehet használni. Én a matt felületű bukósisakomról mostam így le a ragadós réteget, és így fényes felületű lett. A festést nem befolyásolja, csak a gyári, elfáradt gumírozást hozza le, így nem kellett kidobni. MP3 lejátszót, bluetooth fülest, meg egy rahedli ilyen cuccot mentettem így meg a kidobástól. Kicsit melós de megéri.
Acetont azért nem ajánlom, mert az a műanyagot is kikezdi (megoldja) nem csak a ragadóssá vált gumiréteget!
Az anyag neve soft touch (a gyengébb minőségű kemény műanyagokat vonták(ják) be vele, hogy "prémium" puha tapintásúnak imponáljanak. Sajnos 3-5 év alatt ez a lakkszerű anyag kopik és elfolyósodik, ragacsossá válik.
Megoldás: bármilyen szerves oldószer (izopropil-alkohol, aceton, metanol, etc.)eltávolítja az elfolyósodott lakkmaradványokat, de vigyázni kell, mert a ragacsosság ugyan megoldódik (értelemszerűen nem is jön vissza többé) de gyakran a feliratok, piktogrammok, esetleg az érzékenyebb műanyag alkatrészek is áldozatul eshetnek a tisztításnak.
A ragacsosság a matt bevonat elbomlása miatt van. Le kell mosni benzinnel (acetonnal ne, mert az oldja az alatta lévő műanyagot)
Lehet kapni matt gumiszerű sprayt amivel úra lehet fújni.
Sok tárgynál tapasztaltam én is a jól kinéző, jófogású felület 8-10 év alatt elbomlik és ragacsossá válik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!