Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A gőzölős vasalókba sima...

A gőzölős vasalókba sima csapvizet lehet önteni? Nem kell, hogy meleg legyen, ugye?

Figyelt kérdés
2011. szept. 11. 16:56
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Ne tölts bele sima csapvizet, mert vazköves lesz a vasaló. Ráadásul ha nincs szerencséd, akkor elszínezheti a ruhákat. Desztillált vizet használj. És nem, nem kell, hogy meleg legyen.
2011. szept. 11. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
van olyan gőzölős vasaló, amibe jó a csapvíz is, az erre vonatkozó információt megtalálod a használati utasításában ,de ha nem vagy benne biztos, akkor inkább legyen deszt víz, attól nem romlik el, ellenben, ha simát öntesz bele és nem lehet, akkor keresztet vethetsz rá.
2011. szept. 11. 17:06
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Ne tegyél bele csapvizet mert elég hamar be fog vízkövesedni. Vegyél desztilált vizet, vagy otthon forralj fel vizet és abból is az lesz. Én 1,5 év alatt 3 vasalót dobtam ki mert a barátnőm mindig csapvizet öntött bele. -.-
2011. szept. 11. 17:40
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Desztillált víz kell bele. A forralt víz sem jó, mert az csak forralt víz, a desztillált víz pedig ion cserélt víz. Nem mindegy.
2011. szept. 11. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Na, mivel látom egyikőtök sem nagyon érti a dolgot, ezért leírom. A csapvíztől vízköves lesz, ami az állandó keménység okoz. (CaO-ra számolt NK) A desztillált víz, mint a pálinka desztillálásakor, át van desztillálva, azaz forralva, majd a vízgőz, ami majdnem tökéletesen sótalan, de vehetjük sótalannak is, lecsapva egy hideg felületen. A desztvíz általában a tipikus dihidrogén-monoxid (H2O), nem tartalmaz semmilyen iont.(Kivéve persze a víz disszociációs állandója által leírt oxónium/hidroxidiont.) A desztvíznél magasabb sótartalma van az ioncseréltnek, amit ioncserélő műgyanta segítségével sótalanítanak, ami olcsóbb mint desztillálni, de nem 100%-os. Ezt a vizet lehet ioncserélt vízként vagy desztillált vízként is megvenni az üzletekben. A valódi desztvizet laborokban, gyógyszerészetekben alkalmazzák(ÉS DRÁGA IS!!!). A vasalóba önthetsz nyugodtan desztvizet, ioncserélt vizet, de még akár csapvizet is. A különbség annyi lesz, hogy ha csapvizet használsz, akkor jóval hamarabb lesz vízköves a vasaló, de egy kis ecettel vagy trisós meleg vízzel, vagy vízkő oldó szerekkel ki lehet a vasalóból mosni. Mielőtt háborogna valaki, hogy de tönkreteszi, a válaszom annyi, érdemes márkát venni, ugyanis vannak már elég rég óta, igaz drágábban, de úgymond vízkőmentes vasalók, amik nem igazán romlanak el. Nem a témához vág, de általában egy eszközt úgy terveznek, hogy garanciaidő(jótállás)*1,25 a termék életideje. Ez annyit tesz, hogy addig elv nem romlik el, utána meg ha tetszik ha nem valami el fog romlani, és manapság érdemes egy újat venni. (Ár, energia hatékonyság/fogyasztás...stb tényezők alapján)

* a ruhát meg nem a víz színezi meg a vasalásnál, hanem a mosásnál fakul, szürkül..stb.

2011. szept. 19. 17:28
 6/7 anonim válasza:

Nálatok nem lesznek a frissen öblítős ruhák büdösek ha desztillált vizet öntötök a vasalóba és azzal vasaltok?

Nem tudom milyen desztillált víztől maradhatnának friss illatúak a ruháim...

2014. ápr. 22. 08:54
 7/7 anonim válasza:
Láttam a tecsóba illatosított(barackos, zöldalmás) ioncserélt vizet. 2L 200, 5L 400 Forint. Nem desztilállt, de legalább illatosított. Egyébként nekem sosem lett büdös a ruhám vasalás után, pedig címke szerint desztillált vizet használtam legtöbbször.
2014. szept. 11. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!