A színes ruhák mosógépben mosás után mitől büdösödnek be?
amióta nagyobb helyiségben van a mosógépem, és nincs szegény miatt akkora zsúfoltság, azóta minden mosás után nyitva hagyom az ajtaját, sőt a mosószeradagolóját is kihúzom.
rendszeresen kiveszem a szűrőt, nagyon síkos szokott lenni a lerakódásoktól, szépen egy erre a célra tartott fogkefével át mosom azt a részét is, amit ki lehet venni a gépből, és a gépbe is belenyúlok a fogkefével, amennyire lehet. elég sok rondaságot kitisztítok ilyenkor, pedig tényleg szinte havonta kicsavarom a szűrőt.
ecettel még nem mostam át a gépet, egyszerűen irtózom a szagától, de egy egész zacskó trisóval 90 fokon már átmostam. ijesztően sok hab volt benne, de örültem is neki, mert azt gondoltam, jó magasra felér akkor a vegyszer, a gép oldaláról is biztosan jól leoldja a ki tudja hány éves koszt.
én is ariellel mosok, lenorral öblítek, de újabban a fele öblítő ecet. így, hogy egészen pici ecet van a gépben, elviselem, és centrifugálás után abszolút nem érezni, az öblítőt viszont igen! ha otthon vagyok, akkor a fülemmel figyelem a gépet, és hallani, hogy mikor szivattyúzza be az utolsó öblítővizet, legalább egy liter vízbe keverve öntöm bele az öblítős-ecetes keveréket. egy barátnőm az öblítőtartályba fél adag ecetet szokott tenni, és valahány csepp illóolajat (hogy hányat, nem emlékszem, talán 10-15 cseppet)
a legújabb, amit kitaláltam, hogy a mosószernek csak a fele ariel, a másik fele egy-két evőkanálnyi reszelt caola mosószappan, és egy evőkanálnyi mosószóda vagy szódabikarbóna. jó meleg vízben kevergetem, majd az alsóneműket, zoknikat beleteszem, hogy feligyák a tömény folyadékot, bele a gépbe a többi ruhával és indítom a gépet. nna, azóta aztán tényleg kimondottan jó illatúak a ruhák! sőt, volt egyszer, hogy annyira párás volt kint a levegő, hogy nem is száradtak meg a ruhák, még másnap sem, de nem voltak áporodott szagúak, hanem a mosószappan illatát éreztem. csodálatos volt.
a konyharuhákat előző este ultra mosogatóporos-trisós vízbe áztatom, a mosás napján pedig ugyanabban a vízben 10-15 percig főzöm. amennyire lehet, kiöblítem, aztán a szokásos mosás.
a törölközőket a gépben a fenti mosószerkeverékkel elkezdem mosni, majd leállítom a gépet, másnap kiöblítem, és vagy 60, vagy 90 fokos programmal kimosom.
én is várom a további ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!