Gyapjú szönyeget hogy kell tisztitani? Ha elküldöm a tisztitóba ott ki tudják takarítani?
Tisztítóban megcsinálják, de amúgy én langyos (inkább hideg) vízben a kádban kinyomkodtam és nagyon szép tiszta lett. Fontos, hogy ph semleges szerrel tisztítsd. Én samponnal csináltam, mert a mosószer lúgos. A citromlét nem ajánlom, mert az meg savas.
Nagyon szépen meg lehet csinálni házilag is, csak az a lényeg, hogy nagyon óvatosan csináld, inkább csak áztasd, mert ha csavarod meg forgatod, akkor összemegy. Elég sok vizet elvisz, meg egy jó fél napot (bár nem kell végig ott lenni, kinyomkodod, aztán hagyod ázni, új víz, kinyomkodod, stb.), de még mindig sokkalta olcsóbb, mint tisztítóba vinni.
mi slaggal mossuk ki
kaptunk egy régi gypjúszőnyeget, elég koszos volt.
nagy tétje nem volt. Neki estünk langyos vödör vizekkel, mosószerrel, súrolókefével.
Öblítettük slaggal.
Nagyon nehéz volt rúdra emelni, hogy onnan csöpögjön ki a víz belőle, de nagyon szép lett, Néhány évente megismételjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!