Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Még otthon élő huszonévesek!...

Még otthon élő huszonévesek! Ti csak a saját szobátokat takarítjátok, csak a saját személyes dolgaitokat tartjátok rendben?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok, szüleimmel élek.Természetesen a takarítás mindennapos téma, arra lennék kíváncsi, hogy csak a Ti közvetlen környezeteteket tartjátok rendben(saját szoba,személyes dolgok), vagy a ház egyéb részeit is, mint fürdőszoba, konyha stb.?
2011. jún. 19. 18:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A saját szobámat én tartom rendbe, meg a cica dolgai(alom, kaja) is az én dolgom, de végül is az én cicám. Ágyazni én szoktam ált. Összesen 2 darab ágy van a lakásban. Ha valamit látok, hogy meg kéne csinálni, megcsinálom. Pl. ha ujjlenyomatos az üvegasztal, felgyűlt a mosogatni való, bekoszolódott valamelyik ablak stb. A heti takarítás munkafüggő, de általában én szoktam csinálni. Én ált. nem dolgozom a hétvégén, de anya van, hogy igen. Szombaton megcsinálom a mosást és a takarítást, vasárnap meg a vasalást. Ha nagyon nincs kedvem vasalni, hét közben, ha van szabadnapja megcsinálja ő.
2011. jún. 20. 11:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Kertes,emeletes házban lakunk.Fent 2 szoba van(1 tesómé övét nem takarítom),tehát takarítom fent a szombám,fürdőt,wwc-t,és a nappalit.Lent néha anyumék és mamám szobáját,+ az ebédlő,nappali,konyha,fürdő,wc.Főzök,takarítok,kapálok kint mindent csinálok én is mert nagy kertünk van és vannak földjeink is.:(stb.Mosni nem szoktam.

23/L

2011. jún. 20. 13:08
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy 1-2 ember miért hiszi azt, hogy semmit sem csinálok.Attól mert megkérdeztem, nem jelenti azt, hogy nem emelem meg a törlőrongyot.Sőt!Fürdőket,nappalit,konyhát takarítom,mosogatok,bevásárolok,mosok.Szóval...csak kíváncsi voltam,ki hogy szokta!
2011. jún. 20. 20:46
 14/15 anonim ***** válasza:
48%

"Nem tudom, hogy 1-2 ember miért hiszi azt, hogy semmit sem csinálok."

Azért, mert ha megkérdezed, hogy ki hol takarít, akkor arra gondolsz, hogy nem az a természetes, a megszokott, hogy mindenhol takarítanak a kérdés címzettjei.

Tehát ha te mindenhol takarítasz akkor megerősítést vársz, hogy "látod, anyu, mások nem csinálják, én milyen rendes vagyok".

Ha pedig csak a saját területedet tartod rendben, akkor pedig arra vársz megerősítést, hogy más is csak ennyit tesz, amit szintén odadörgölhetsz a szülőknek.

Ha ugyanis nem lenne téma nálad ez, akkor nem tennéd fel a kérdést. Nos, szerintem 1-2 ember ezért hiszi ezt. Vagy 3, mert igazából én is ezt hittem, hiszem.

2011. jún. 21. 08:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Még szép, hogy én takarítok az egész lakásban, mosok és heti háromszor főzök.

Nem szállodában lakom, ahol a szobalány majd elrak utánam és édesanyám sem ennek a pótlására van.

(Anyám sem mondta mikor kicsi voltam, hogy te sz@rtad össze a pelenkát mosd is ki.)

2011. jún. 22. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!