Jajj istenem mit csináljak van itt még a megmentésre
esély?
Figyelt kérdés
Az idióta tesómnak itthagytam a lakásom amíg pesten voltam 2 év és az övét úgy is teljesen átujitották meg minden mondom nyugodtan lakjon csak fizesse a számlákat már kb 2 hete elköltözött szép tisztán hagyta itt a lakást de van neki 2 gyereke akikre mosni kell hazajöttem mosni akartam és alig birtam kinyitni a mosógépet ( felültöltés whirlpool 4 éves kijelez mindent szuper) és mondom mi a franc elengedtem bevágódott annyira tele van vízkővel minden tartálya hogy bele gyulni sem tudok a dobjáról ne is beszéljünk a gumija tiszta rávízkövesedettés ha hozzáérek recsereg gondolom ahogy a vízkő törik szét igenám de szerintem igy kilukad a tömités nembaj mostam vele mert muszály volt világitott hogy tisztitsam ki a szűrőt igenám de nem tudom kinyitni!!!! áthivtam a szomszéd erős pasast és ő sem tudta a csövét leszedtem a fali lefolyóról annyira vízköves , hogy az ujjam sem ment bele kb egy toll vagy vastagabb ceruza fér bele de a dob zárja is nagyon recsereg öntöttemárbele vizkőoldót is semmi a tartályt is áztathatom nem jött ki belőle még a késem is meg a belehajlott használtam most ugy használtam hogy a dobra öntöttem a mosóport az öblitőt második öblítsbe igen ám de a víz alig tud a gépbe folyni és igy tönkre fog menni nem tudom mit tegyekha a dob aljábol kiszedem a dobbordát ott látom hogy olyan vastagon áll a vízkő hogy a fűtőszál köül nincs annyi de egy 4 cm vastag biztos van jah és bellűről el van szürkülve a gép a mosószer tartálya is már mostam át a gépet 90 fokon vizkőoldóval és ekkor jötta meglepetés leált azóta ha a hőfok be van lőve mondjuk 40 fokra akkor nem megy ha hidegvizre állitom akkor megy de alig alig most mit tegyek? nagyon szerettem ezt a mosógépet 110 ezerért vettem és nem szeretném elvesziteni de az a gyanum , hogy ennek már annyi de hohy hogy lett ilyen vízköves örök relytéj!!!!! segítsetek rajtam mindenkit felpontozok!!!!
Nem tudjuk megjavítani, azt nyilván sejted. Hívj egy szerelőt, ennyit tehetsz.
Egyébként furcsa, én 14 éve használom a gépemet, életemben nem raktam bele vízkőoldót, vízlágyítót. 8 év után eldugult egy pénzérmétől, akkor a szerelő is azt mondta, nem kell. Persze, biztos van olyan hely, ahol keményebb a víz mint Pesten... Hívj egy szerelőt, majd az megnézi. Szerintem ezen az ecetes mosás sem segít, de azt még megpróbálhatod.
2011. jún. 6. 22:26
2/12 A kérdező kommentje:
próbltam és nem ez sem segitett én sem tudom hogy hogy csinálta vagy szar mosóport használt vagy mindig 90 fokon mosott énekem 2 évig 40 fokon ariellel meg lenorral semmi baja nem volt de nagyon azt gondolom hogy ennek már vége a szerelő is mennyit kérhet ha rányomom hogy ne hidegvizzel mosson hanem pl 40 fokon elindul megy pár percig leáll csak akkor megy ha hidegre van kapcsolva a szerelő kb mennyit kérhetne?
2011. jún. 6. 22:34
3/12 A kérdező kommentje:
jajj istenem anyám nekiált maszekolni késsel megkaparta a fűtőszálat és már elkezdett fűteni de olyan vastag vizkő volt rajta húú na és tesóm elmondta látott akciósan senti mat nevő mosóport és vett belőle 8 ..10 kg sal és ez rakódott le tesómnak van pénze mondta hogy vesz nekem ujat de énnekem nem kell mit öntsek bele ami leszedi ezt a sok vizkövet???
2011. jún. 6. 22:47
4/12 anonim válasza:
Ha tényleg 4cm vastag a vízkő, akkor azt csak mechanikusan lehet eltávolítani.
Ha akarod próbákozhatsz trisó-val. Nem drága és szinte mindenhol kapható. Egy zacskó bele és főzőprogram.
Sokat le fog hozni, de 4cm, amit kétlek, azzal oldószerek nem fognak boldogulni.
2011. jún. 6. 22:58
5/12 anonim válasza:
úristen, a helyesírásodon is van mit helyrehozni....
2011. jún. 6. 23:36
6/12 A kérdező kommentje:
átküldtem 90 fokon 3x trisóval és most meg eldugult alig nyomja ki a vizet
most áztatom azt holnap próba meg remélem a szűrőt is ki tudom szedni már
2011. jún. 7. 21:54
7/12 anonim válasza:
Ez várható volt. Le kell szedni a csövet és kipucolni.
Ha van szűrő, azt is vedd ki, tele lehet vízkővel.
Én javasoltam a Trisó-t és tudom, hogy elég erős.
2011. jún. 7. 22:20
8/12 A kérdező kommentje:
köszii a pontot is kaptad de a szűrő is be ragadt remélem holnapra kioldódik
2011. jún. 7. 22:24
9/12 anonim válasza:
Jajj, az gáz. A szűrőt mindenképpen ki kell venni. Ha máshogy nem megy, akár el is törheted.
Ha nem különleges géped van, párszáz forint lehet hozzá egy szűrő.
Itt megnézheted, csak nem tudom a géped típusát: [link]
bal oldali menü->mosógép alkatrészek
MTK701 WHIRLPOOL mosogatógép kifolyótömlö 2590Ft.
2011. jún. 7. 22:37
10/12 anonim válasza:
az utolsó mondat tárgytalan, mert véletlenül a mosogatógépek között néztem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!