Hogy segíthetnék Édesanyámnak otthon?
Bocsi, de szerintem hülyeség, hogy inkább hagyd a porszívózást, ha nem gyakorlod ezeket, sosem tanulod meg. De azon mit "rontottál" el? A lényeg a takarításnál, hogy alapos legyél, pl. a sarkokat se felejtsd ki. Felmosásnál ügyelj, hogy mit és mennyit teszel a felmosó vízbe, olvasd el, ami a címkén van a flakonon. Ha van pl. laminált padlótok, az nem szereti a vizet, tönkremehet tőle.
Én nem nagyon szoktam porttörölni, csak nedves ruhával és a porszívózás után szoktam. Ha száraz ronggyal csinálod, azt ki kell rázni időnként. Ha oldalról megnézed a polcot, látod hol maradt el esetleg.
De gyakorlat teszi a mestert!
szia!
aranyos vagy, hogy segíteni szeretnél. mosogass, vidd ki a szemetet, törölj port, sepregess, moss fel, teregess, ezek nem igényelnek nagy szaktudást. a mosást hagyd meg Neki, de te kiterítheted a ruhát! néha elmehetsz bevásárolni is, hogy ne ő cipekedjen, hanem te izmosodj ;) én nagyra értékelném ezeket.
Én 21 éves vagyok és fiú. Apámmal élek egy lakásban, legtöbbször én főzök, mosok és takarítok.
A mosógépnek biztos van egy használati utasítása, a mienké is mindig ott van, mert a programokat nem tudom megjegyezni.
Mosogatni pofonegyszerű, felmosni is, a portörlést azt mindig a legmagasabb helyről kell kezdeni, mert ugye lefelé hullik a por. Száraz ronggyal először, aztán nedvessel másodjára, és mivel a száraz rongytól hullott a szőnyegre, ezért kell törölgetés után porszívózni.
A vasalás se nehéz, csak forró, nem a talpát kell fogni :D
Meglepheted azzal is, hogy lehúzod az ágyneműt, és tisztát húzol.
Tipp: a párnákat tedd ki a napra pár órára.
Nagyon jót lehet a napos párnában aludni :)
mondd neki, hogy szeretnél igényes pasi lenni, szóval nagyon hálás lesz majd a menye, ha megtanít téged takarítani.
egyénként porszívózni bárki tud :D csak tologatni kell a padlón, szőnyegen, ha teli a porzsák, akkor meg üríteni :D
mosni is könnyű megtanulni, a lényeg, h a hasonló színűeket tedd egy mosásba, és a színeset 30-40 fokon mosd a hozzá való mosószerrel, a fehéret pedig 60-on, a fehérre való mosóporral.
nagyon jó fej vagy, h próbálsz segíteni anyudnak.
mondd neki, hogy csak 1x kell téged megtanítani a fortélyokra, onnantól leveszed a terhet a válláról, és segítesz, amiben tudsz.
Én egy "idősebb eresztésű" nő vagyok.
Az automata mosógépnél csináltam, hogy a kezelési útmutatóból kifénymásoltam azt az oldalt, ahol a kapcsolási gombok rajza van. Az útmutatót átolvasva a fénymásolatra oda-írogattam, hogy melyik gomb mire szolgál. Még azt is ráírtam, hogy mikor milyen gombbal milyen "hibaüzeneteket" küld. (Egyébként ez a fénymásolat még ma is évek óta ott van gép tetején)
Ha ezt megcsinálod titokban, majd amikor a mamád készíti elő a mosást, odaállsz a háta mögé, és megnézed, hogy valóban milyen gombokat, milyen sorrendben kapcsol. Le-ellenőrzöd a saját kis útmutatódban, (esetleg be is sorszámozhatod), biztosan könnyebb lesz!!!!
Ez az örök dilemma!
Ha porszívózás után törlöd a bútorról a port, szinte elkerülhetetlen, hogy abból a már felporszívozott szőnyegre ne hulljon.
Ha először port törölsz, akkor viszont a porszívó munka közben ereszt meg néha-néha egy-egy löketet.
Szóval lesd ki, hogy a mamád mikor csinálja, és tégy úgy te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!