Hús nélküli laktató receptek?
Na még mielőtt végigolvastam volna a kiegészítést, gondoltam írom a tojásos nokedlit, de végigolvastam és inkább nem is írom.
Akkor krumplis tészta.
Köles-fasírt:
A kölest megmosod, sós vízben felteszed főni, olyan állagú legyen, mint a tejberizs. (vigyázz, ugyanúgy megdagad mint a rizs) Amikor teljesen kihűlt, úgy kezeled, mintha ez lenne a darálthús, amiből a fasírozottat összeállítod. A különbség, hogy nem kenyérbéllel, hanem zsemlemorzsával állítod össze. Amikor a gombócokat megformáztad, kissé meglapítod, és még a külsejét is beleforgatod sütés előtt zsemlemorzsába.
Bármilyen főzelék mellé: egyszer meg lehet enni, különösen, ha "sokadika" van.
Tepsis krumpli:
A krumplit uborkaszelőn vagy akármin, de egyforma vékonyra szeled, zsírozott, lisztezett tepsibe raksz egy sort belőle, alaposan megsózod, borsozod, majd a következő sor belőle, stb. Amikor mind benne, sűsűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd úgy, hogy a krumplit ellepje. Forró sütőben, de közepes lángon süsd meg. Mint a túróslepényt tudod kidarabolni. Leves után nyomtaték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!