Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan készítsek klasszikus...

Hogyan készítsek klasszikus falvédőt?

Figyelt kérdés
Mivelhogy nekem nincs, ezért nem tudom közelebbről megvizsgálni, hogy készültek ezek? Milyen anyagra vannak varrva, és mivel? Varrógéppel lehet, vagy inkább kézzel? (Ilyesmire gondoltam: [link]
2011. máj. 9. 00:58
 1/5 anonim ***** válasza:

A linket nem lehet megnyitni.

A leírásod alapján vagy rátét vagy folttechnika lehet.

Mindkettőt lehet kézzel és géppel is varrni.

Kézzel szebb és pontosabb munkát lehet végezni,de sokkal munkaigényesebb,mint géppel.

2011. máj. 9. 07:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikus volt szobába:

- Gyári készítésű perzsa-szőnyeg összekötőjét tették a falra

- Saját készítésű kelim falvédő. Ezt egészen nagylyukú konkré anyagra hímezték vastag fonállal. Általában mozaik-minta és az alapszín kivarrása. Keleti-mintát adott

- Később nagy divat volt a suba-szőnyeg és falvédő. Ezt a közepes lyukú konkréra hímezték, közepesen vastag fonállal. A minták általában saját tervezések voltak

Konyhába vékony anyagra "előnyomott" mintát varrtak ki szálöltéssel.

2011. máj. 9. 07:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, itt van még egy link, ami remélhetőleg már működik: [link]

Tehát ilyesmire gondoltam.

2011. máj. 9. 13:28
 4/5 anonim ***** válasza:

7,26-os vagyok:

Ez az u.n. előnyomott mintára, szálvarrás és a vastagabb, szélesebb részeket "töltéssel" varrják, mint általában a "kalocsai terítőket".

Mifelénk (dél-alföld) még van aki árulja az előnyomott mintást, és mindenki úgy varrja ahogy akarja, vagy van, aki kivarrva árulja, persze látszik rajta, hogy teljesen új, tehát használva még nem volt.

2011. máj. 9. 16:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. máj. 12. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!