Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan lehet két fémedényt...

Hogyan lehet két fémedényt szétszedni?

Figyelt kérdés

Párom sütéskor véletlen egymásra rakott két egyforma méretű forró fémedényt. Olyannyira "összeragadtak", hogy lehetetlennek tűnik a szétszedésük.

Próbáltam már jég a felsőbe, tűzre az alsót, de nem segített.

Van rá valamilyen mód, hogy újra két edény legyen belőle?

2011. máj. 8. 12:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a fenti módszer nem vált be, akkor szerintem csak úgy oldható meg, ha az egyik edényt tönkreteszitek, de a másik legalább megmarad.

Kalapács, feszítő, és ha nem megy ésszel, oldjátok meg erővel. :(

2011. máj. 8. 12:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Úgy,ahogy van tedd be a sütőbe és melegítsd fel jó alaposan.

Utána kiveszed,és hidegvizet engedsz a fölső edénybe,közben próbáld szétszedni.

2011. máj. 8. 12:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nem szerettem volna túlhevíteni az edényeket, a füle bakelitből van és nem szereti.

Viszont sikerült megoldani, álljon itt segítségként azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek:

A két edény közé óvatosan egy órás csavarhúzót ütöttem, ezzel keletkezett némi rés a két edény között.

Majd ezen a résen keresztül (vízbe merítve) feltötöttem az edények közti teret. Beraktam fagyasztóba és a jég szétfeszítette.

Persze az első alkalommal csak egy picit, de engedtem még bele vizet és másodjára már szépen szétjöttek.

Mindössze az egyik edényen lett némi esztétikai sérülés: a csavarhúzó picit behorpasztotta, de egy ügyes kéz majd megoldja.

Aki a kedves lesz, hamár összedolgozta :D

2011. máj. 24. 15:43
 4/5 Anka80 válasza:

Sajnos nekünk annyira pici a hűtőnk , hogy nem tudtam alkalmazni a lefagyasztásos módszert , úgyhogy nekiestem mindennel...:(

Aztán jött az Isteni "szikra"!

Az alsó edényt elkezdtem kalapáccsal finoman ütögetni és szétjöttek :)

2014. ápr. 15. 13:38
 5/5 anonim válasza:
Én csokiolvasztás közben "ragasztottam" össze két fémedényt, amit aztán se kézi erővel, se kalapáccsal nem tudott a férjem szétszedni. A szerencsénk az volt, hogy az alsó edényben még volt víz, el kezdtük nagy lángon forralni az alsó edényt és a gőz végül lenyomta a felsőt. Ezt persze kint a kerti sütögetőn csináltuk, nem mertem bent megkockáztatni, de végül nem szólt nagyot. Szóval, ha van rá mód, hogy víz kerüljön az alsóba, akkor simán megy forralással a dolog.
2014. okt. 6. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!