Drága mosóporok és fertőtlenítőszerek helyett mit használhatok mosásra és takarításhoz?
Bosci. Én azért tértem el, mert úgy látom, hogy ha spórolni akarsz, akkor pont nem érdemes ilyen alternatív bigyúkat használni. Ugyanannyi vagy drágább, mint a jó minőségű szer, de nem olyan hatékony és több a munka is vele.
Mosogatószernél dettó, anyám veszi a százforintos sz*rokat, egy hét alatt elfogy, én akcióban a literes jart és két hónapig használom.
Egyszerűen a gyengébb minőség drágább, más szóval olcsó húsnak híg a leve. Számolj egyszer utána.
Az más kérdés, ha környezettudatos akarsz lenni és pénzt, időt, energiát nem sajnálsz rá, viszont az meg pont nem spórolás.
Mosáshoz Caola mosószappant reszelek reszelővel a ruhákra, azzal nagyon szépen kijön. Szőnyegtisztításra is jó felhabosítva.
Takarításhoz hypo, meg Hyperdol súrolópor.
Ablaktisztításra ecet és újságpapír (nem nem a színes, hanem azok a sima napilapok :))
Mosogatásra Ultra mosogatópor, amin az a kendős néni van.
Már elég régen leszoktam a szintetikus mosóporokról, mert irritálta a bőrömet.
Mosásra olívás mosószappant használok. Létezik szilárd szappan és folyékony formában is, illetve szappanpehelyként is (így nem kell lereszelni). Minden koszt nagyon szépen kimos, a foltokat, ingnyakakat, mandzsettákat meg szoktam sikálni a szilárd szappannal.
A folyékony fekete olíva szappant használom egyébként a konyhapulthoz és az inox sütőhöz, hűtőhöz, és felmosásra is. Szép fényes lesz tőle minden, nem lesz csíkos.
Itt, az oldal alján találsz néhány tippet
Én mosószódát,mosógömböt és ecetet használok általában.
Kézi mosogatáskor Járt,mosogatógépbe Somatot (folyékony)
A válasz megírásának időpontja: ma 08:47
Kedves Valaszolo,
Ha esetleg tobbet raknal a vizbe az oliva tisztitoszerbol, nem csuszik a padlo/csempe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!