Sokan miért ünnephez kötik a nagytakarítást? Ha jön a karácsony, ha jön a húsvét, mindig mindenki meg van őrülve, hogy takarítani kell. Amúgy senki nem csinál nagytakarítást, csak ilyenkor?
Sztem őseink vallási ünnepekhez kötötték a nagytakarítást, és nem a vendégek miatt, hanem húsvét, karácsony (Jézus) miatt. Az én szüleim, nagyszüleim pl. húsvét előtt még meszeltek is kivül-belül.
Én egyébként a heti rendszeres takarításon túl valóban tavasszal csinálok nagytakarítást, hogy eltűnjön a téli hónapokban felszaporodott por, piszok, amelyet esetleg a karácsony előtti "szürke" napokban nem is lehet látni. Nyár végén, aug-szept. hónapban ismételek, hogy a tél beállta előtt legyen rendben minden. Nyáron, amikor igazán jó idő van, sorra veszem az összes plédet, szőnyeget és azokat is kimosom, kitisztítom. Nem az ünnep, nem a vendégek miatt, hanem mert imádok a teljesen tiszta lakás közepébe beülni! (Attól függetlenül, hogy sztem a lakás van énértem és nem fordítva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!