Zománcozott edény rozsdás lepattogzódását, hogy lehet megjavítani?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon nagy lábasom, sok helyen lepatogzódott a zománc, szeretném megjavítani, mert félek, hogy káros az, ha így főzök benne (pl paradicsomot, kocsonyát). Találtam egyszerű zománcjavító festéket, de sajnos csak 100 fokig ellenálló, ez úgy gondolom nem elég. Ha tudtok ajánlani valamit, azt megköszönném. Esetleg link is érdekelne. Sajnos nincs pénzem újat venni.2011. márc. 24. 07:29
1/3 anonim válasza:
Régen ezeket a részeket cínnel javították ki. Ma már nem hiszem,hogy találsz olyan lakatost,aki csinál ilyent.
Nem tudod megjavítani,de főzhetsz benne kocsonyát. A paradicsom viszont savas,az lehet,hogy nem lenn jó benne.
2/3 anonim válasza:
Nem hinném,hogy káros lenne az egészségre,ezek az edények sima vasból készültek.Régen vasszögeket tettek az almába,és ha már belerozsdálltak egy kicsit,vashiány esetén így ették.
3/3 anonim válasza:
Nem ártalmas. A cin annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!