Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tüntethetném el hálóing...

Hogyan tüntethetném el hálóingből a vizeletszagot?

Figyelt kérdés
Idős édesanyám 4. hónapja fekszik. Pelenkázzák, és inzulint kap a cukrára. Rendesen ellátják, mosdatják, fürdetik,nem a gondozással van bajom. A hálóingje szinte sosem pisis - nem is ér le a derekáig - , mégis iszonyú büdös még mosás után is. Áztattam ecetben, szódabikarbónában, hypóztam, folttisztítóztam, mostam folyékony szappannal, drága mosószerekkel, a szag maradt. Ajánljatok valami praktikát, mert nekem nincs több ötletem.
2011. márc. 6. 13:24
 1/7 anonim válasza:
új hálóing. Amennyit pénz van a tisztításában, abból már kijött volna egy új.
2011. márc. 6. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Menj be egy hipermarketbe, vegyél neki olcsó pamuthálóingeket, amit nem kár pár használat után kukázni. Meg nézz utána, mitől büdös. Hol fekszik édesanyád? Otthon vagy kórházban? Lehet, hogy a matrac büdös alatta, azt veszi át a hálóing is.
2011. márc. 6. 15:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Anyám kórházban fekszik. Gumilepedő va a matracán, az ágyneműjét gyakran cserélik. Amikor felemelem a lepedőt, csak az erős pisiszagot érzem, még akkor is, ha előtte fél órával cserélték a pelenkáját. Anyám rengeteg vizet iszik, én arra gyanakszom, hogy a cukor miatt a bőre illata is más, mint egy egészséges emberé. Ivás közben is el szokott aludni, magára önti a vizet, szinte azonnal cserélik akkor is az ágyneműjét.

Minden napra nem tudok másik hálóinget venni, még akkor sem, ha olcsó, ezért mosással szeretném megoldani a dolgot. Kb 10 hálóinget váltogatunk, egy héten kétszer megyek hozzá, mert dolgozom.

Anyám már alig hall, és nem mindig lehet vele kommunikálni, egész más kérdésre válaszol, mint amit én feltettem. Vagyis: még azt sem tudom megkérdezni tőle, mikor mosdatták. A nővérkéket meg nem akarom zaklatni, nagyon aranyosak, és nagyon elfoglaltak. Az egyikük a hátamat simogatta a múlt héten, hogy rendbejön anyám az alacsony cukorszint miatti kómaszerű állapotból. Igaza volt, ezzel csak azt akarom illusztrálni, hogy nagyon rendes a társaság.

2011. márc. 6. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld meg a mosógépben 70-80 fokon kimosni, hátha az kivinné a szagot. Vagy a Vanish szőnyegtisztító folyadékot próbálhatod még meg, nekünk az mindig tökéletesen szagtalanítja a szőnyeget, ha véletlen odapisil a macska, pedig annak nem semmi szaga van.
2011. márc. 6. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a törölközőn érzem a páromnál az izzadtságszagot és a múltkor kipróbáltam, hogy mosás előtt befújtam Ultra Savo-val. Igaz ez penészre van, de minden szerves cuccot szerintem közömbösít a klór tartalma miatt. Kb. 10 percig hagytam rajta. De a színeket kiveheti, azzal vigyázz. Egyébként bevált!!! Még a zuhanyfüggönyről is a narancsos elszíneződést is letüntette.
2011. márc. 6. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:
2011. márc. 6. 21:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Vegyél új hálóinget. Amúgy meg tud az édesanyád rendesen mosdani a kórházban? Valószínűleg a betegsége miatt van.
2011. márc. 7. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!