Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi viszi le a vízkövet a...

Mi viszi le a vízkövet a fürdőből?

Figyelt kérdés
Helo. Új albérletben vagyok. A fürdő kajak vízköves kb több év lerakódása. Csempék meg miegymás. Mit tanácsoltok mivel próbáljam leszedni? Ha tiszítószert írtok konkrét nevet írjatok.
2011. febr. 18. 11:09
1 2
 11/16 anonim válasza:
Én a Denk mit-et használom a Dm-ből.Nagyon jo,mert ecet van benne,én azzal szokom a az erős vizkövet takaritani.És nem is drága!
2011. febr. 18. 15:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Sóssavval nagyon vigyázz! Lemarattam a fürdőkádat és a csaptelepeket is.
2011. febr. 18. 17:19
 13/16 anonim ***** válasza:

ne sósavazz, mert kioldja a fugát! ezt komolyan mondom, sajnos már volt vele dolgom.

a legjobb, ami nekem bevált, azt a lidl-s fél literes kék flakon piros kupakkal, asszem w5 a márkája.

nagyon jól leszedi a vízkövet, sokáig elég és olcsó. nem tesz kárt semmiben.

ha már sósav, akkor max a kádban használd, de gumikesztyű kötelező! :D

2011. febr. 18. 18:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Héztartási vízkőoldó, kb.300 ft, de a csaptelepen nem szabad sokáig maratni, mert oldja, akárcsak a fekete Domestos.
2011. febr. 18. 18:04
 15/16 anonim ***** válasza:

10 %-os ecet szóróflakonban. Nagy levegő, bespricceled, kiszaladsz. Sokszor kell ismételni, de minden a helyén marad

csempe, fuga, csaptelep. És csak szép lassan. Óránként is fújhatod.A csaptelep köré, ahogy az előző írta rongyot, vagy mi vattát szoktunk tekerni és ecetezzük, egy idő után lejön a kalk. A WC-t kólával tisztítjuk.

Felmosó moppal kiszeded a vizet, beleöntesz nagyágyú colát, reggelig ott hagyod, lemarja a mocskot, kövestől.

2011. febr. 19. 03:25
 16/16 ekeke ***** válasza:

Sósav szétszed mindent: csempét, kádat, fugát, csapról leszedi a nikkelt. Sósavat kizárólag a fajanszra szabad használni, de a nikkelezett réz lefolyót is lemarja.

Van ecet 20%-os is, amúgy a legutolsó helyeseket ír.

2011. márc. 9. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!