Milyen maróanyaggal tudnám lemarni a wc belsejéből a 10 éves szennyeződést?
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 10 évig albérlőknek volt kiadva a lakásunk és ők nem túlzottan adtak a tisztaságra. A wc belsejében egy csúnya vizköves és egyéb lerakodások vannak...a gyerekeimet most tanítom a szobatisztaságra, de nem szeretném ilyen wc-re ültetni őket. Ha van vkinek vmi jó tippje a lerakódás eltüntetésére akkor kérlek osszátok meg velem. Domestost, floraseptet, hipót, fémdörzsit próbáltam de semmi eredmény. A válaszokat előre is köszönöm!2011. jan. 19. 14:31
2/15 anonim válasza:
Ha ennyire elhanyagolt,akkor inkább a cserét javasolnám.
3/15 anonim válasza:
Első tippem: sósav. De ezzel persze vigyázni kell.
A másik: yplon wc tisztító, olyasmi, mint a Domestos, de mindent visz. Nekem ez vált be a legjobban, körbeöntöm, leöblítem, súrolni se kell. Fürdőkádnál detto: szivaccsal körbetörlöm, leöblítem, és szép tiszta.
A Bref tornádó meg hasonló egyik se vált be nálunk. :S
4/15 anonim válasza:
Szerintem is a sósav lesz a nyerő. De valószínűleg sokszor át kell mosnod vele. Igyekezz éjszakákra beáztatni.
5/15 anonim válasza:
Én lecserélném a WC-t!
Üdv, HajDoktor
6/15 anonim válasza:
sztem is sósav lesz az igazi, hagyd sokáig hagyni. Én is szórakoztam ilyen wcvel, de sose lett tökéletes, a mostani fejemmel egyből lecserélném az egész kagylót.
7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor 1. megpróbálom majd az említett Yplon wc tisztítóval, ha az nem használ akkor sósavval, ha ez sem válik be, akkor inkább lecseréljük.
2011. jan. 19. 14:59
8/15 anonim válasza:
Egyértelműen sósavval. Hagyd benne egész éjjelre.
9/15 anonim válasza:
én kérek elnézést, de szerintem 10 év után nem nagy kiadás egy 6-7e ft-os wc-csésze, pláne ha az egészségetekről van szó.
személy szerint nem lenne gusztusom egy olyan wc-t huzamosabb ideig használni, amit előtte ki tudja ki hányt vagy fosott tele pepitára.
amennyi időt, pénzt, energiát rászánsz a pucolásra, abból pár óra alatt lecseréled a wc-t.
10/15 anonim válasza:
sósav, de ha azt akarod, hogy utána is lejöjjön a vízköves rész, ne sima domestost használj, hanem van neki egy uv zöld, vagy uv rózsaszín kupakos változata, ami kifejezetten csak wc-re való, és nagyon sűrű. Ha rányomod a porcelánra le se folyik. NEkem ezzel sikerült egy ilyen wc-t rendberakni, kibéreltünk egy üzletet, és ott is hasonló volt a szitu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!