Van valami megoldás erre?
Teflonos serpenyő falára olajban sütés után ráragadt, ráégett vagy akármilyen olajat hogy lehet eltávolítani? Nincs rá valami házi praktika?
Eddig már nem vált be a mosogatószeres szivacs, a súrolóporos adjusztálás és a körömmel való levakarás sem.
Köszönöm a válaszokat.
A legtöbb ráégett dolgot eltávolítja a só. Tegyél bele vizet és sok sót. Annyit, hogy hidegen fel se tudjon oldódni a vízben. Ezt forrald. Nem tudom, pontosan milyen folyamat megy végbe, de a só feloldja az égett részt. Vagy ha nagyon sok és nincs benne sok só, legalábbis meglazítja.
Már ha a serpenyő belső oldalán van.
Kívül is megpróbálhatod, hogy beleteszed egy nagy edénybe és abban forralod sós vízben, azt még nem próbáltam, milyen. Gondolom, macerásabb.
Vagy áztasd be 1-2 napra Domestosba. De ügyelj, hogy ne kerüljön a serpenyő belsejébe, nem tudom, hogy reagál a teflonnal.
Pont a körömmel, meg más eszközökkel való kapirgálás miatt ragadt rá.. :(
Ne dörzsöljed tovább, áztasd sima mosogatószeres vízbe mondjuk 2 napig.
A teflon káros a szervezetre, szóval nem kéne jobban levakarni. Szerintem inkább vegyél egy újat, ha megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!