Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van valami megoldás erre?

Van valami megoldás erre?

Figyelt kérdés

Teflonos serpenyő falára olajban sütés után ráragadt, ráégett vagy akármilyen olajat hogy lehet eltávolítani? Nincs rá valami házi praktika?

Eddig már nem vált be a mosogatószeres szivacs, a súrolóporos adjusztálás és a körömmel való levakarás sem.

Köszönöm a válaszokat.

2011. jan. 9. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:

A legtöbb ráégett dolgot eltávolítja a só. Tegyél bele vizet és sok sót. Annyit, hogy hidegen fel se tudjon oldódni a vízben. Ezt forrald. Nem tudom, pontosan milyen folyamat megy végbe, de a só feloldja az égett részt. Vagy ha nagyon sok és nincs benne sok só, legalábbis meglazítja.

Már ha a serpenyő belső oldalán van.

Kívül is megpróbálhatod, hogy beleteszed egy nagy edénybe és abban forralod sós vízben, azt még nem próbáltam, milyen. Gondolom, macerásabb.

Vagy áztasd be 1-2 napra Domestosba. De ügyelj, hogy ne kerüljön a serpenyő belsejébe, nem tudom, hogy reagál a teflonnal.

2011. jan. 9. 21:25
 2/6 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Hideg zsíroldóval. De ne folyjon a belsejébe, ha lehet.
2011. jan. 10. 14:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Pont a belsején van :)
2011. jan. 10. 16:51
 4/6 anonim válasza:

Pont a körömmel, meg más eszközökkel való kapirgálás miatt ragadt rá.. :(

Ne dörzsöljed tovább, áztasd sima mosogatószeres vízbe mondjuk 2 napig.

A teflon káros a szervezetre, szóval nem kéne jobban levakarni. Szerintem inkább vegyél egy újat, ha megteheted.

2011. jan. 10. 19:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha a belsejében van, akkor tényleg próbáld ki ezt a sós megoldást. Gyorsítja a dolgot, ha közben amit fellazított, egy falapáttal lekaparod, így a só hozzáfér az alatta lévő foltokhoz is. De körömmel ne kapard, mert az tönkreteheti a zománcot. Meg a körmöd is, ha forrás közben csinálod :D
2011. jan. 10. 19:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt mindenképpen kipróbálom.
2011. jan. 11. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!