Kimosod az első használat előtt a ruhákat, ágynemüt?
minden egyes darabot! fehérneműt pláne!
ki tudja milyen emberek próbálták fel előttem, na meg szeretem a mosószerem illatát :D
ágyneműt annyit örököltem, hogy sztem 20évig nem lesz rá gondom :D
Szia!
Ágyneműt mindenképp, mert a napod kb. harmadát, esetleg felét, (ki mennyit alszik) benne töltöd. A fehérneműt sem tudnám felvenni mosás nélkül. Képzeld el ha esetleg valami koszos kezű, esetleg fertőző varrta, fogdosta, nézegette :S
Igen. Részint azért, mert sok anyagból jön a festék az első mosáskor, a ruhákat pedig még ki tudja ki próbálgatta előtted.
Másrészt azért, mert a szomszédasszonyom varrodában dolgozott, én is voltam többször is varrodában és ha látnád hogy miken és kiken megy keresztül egy anyag mire ruha/ágynemű lesz belőle, te is kimosnád.
Ha valakinek fontos az egészsége, akkor MINDENT kimos, mielött használja. Textilüzemben vagyok dolgozó, és tudom, hogy RENGETEG vegyszert tesznek a feldolgozás során hozzá, hogy feldolgozható legyen. Ezeknek a vegyszereknek nagy része igen erösen allergiára hajlamosit, és ha ezeket nem mossák ki, akkor még a börkiütés e legenyébb baj, amit kaphaz töle a használója, de akár börrákot is okozhat, ha rendszeresen igy használják a ruhaféléket, föként a fehérnemüt, és ágynemüt, ami közvetlenül a börrel érintkezik.
Az, hogy esetleg más valaki felpróbálta, ehhez képest elhanyagolható fertözésforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!