Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy tudom szép tisztává...

Hogy tudom szép tisztává varázsolni a fém edényeimet? (dupla aljúak, barnás ráégett foltok vannak az alján, fülén, nem mindig én tisztítom, ezért ilyenek)

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Dörzsi szivacs és hajrá! Nemrég, amikor az igénytelen lakótársunk végre elköltözött, akkor csináltam meg én is ezt az edényeimmel :) Tök szépek lettek :)
2010. dec. 20. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Mármint a fém dörzsire gondolok.
2010. dec. 20. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Édesanyám az ilyen eltávolíthatatlanul szennyeződött edényeket beáztatta forró trisós vízbe. Volt egy nagy mosófazekunk, abban végezte a műveletet. Kellő áztatás után könnyen le lehetett már takarítani a koszt.

A trisó háztartási boltokban kapható.

2010. dec. 20. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Homokkal. Pl a bográcsról nagyon szépen lehozza a kormot és a belseje is tök fényes lesz tőle. Utána meg el lehet mosogatni sima mosogatószerrel és szivaccsal.
2010. dec. 20. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Hideg zsír oldó + karcmentes súroló(folyékony). Semmi olyant ne használj, ami felkarcolja az acélt.
2010. dec. 21. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

CIF, ecet, clorox es dorzsi szivacs.

En nem hanyagolom el az edenyeimet, de amikor leeg valami, akkor mindig ezeket hasznalom.

2010. dec. 21. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
A fém edényeket időnként akkor is átmosom ecettel,ha nem nagyon koszosak. Ha ráégett valami,akkor sós vizet forralok bennük. Utána már könnyen lejön a ráégett étel. Dörzsit a krómozótt edényekhez ne használj,mert nagyon csúnyák lesznek tőle. Hideg zsíroldót pedig az edények belsejébe nem a legjobb használni,mert erősen mérgező anyag,és nagyon sokszor kell elöblíteni,hogy főzni tudj bennük.
2010. dec. 21. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha az alja olyan, akkor hidegzsíroldó és fém dörzsi. Ha az oldala - tehát a fényes része - akkor sima dörzsi és mosogatószer... :)
2010. dec. 21. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Fém dörzsiből is van többféle, az egyik az a spirálszerűen összetekert "gombóc", a másik a Szappanos párna néven futó kis lapos, fémből készült, de simább felületű párnácska. Na, én ez utóbbival szoktam elsúrolni az edényeket kívülről is, belülről is ha szükséges. Plusz még Cif, mert a párnácskában lévő anyag elég hamar kimegy, kb az első használat után.
2010. dec. 21. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Mosogatógépbe való tabletta. Feloldod forró vízben és egy nagy edényben beáztatod a szennyezett edényt. Egyszerű műszál kefével vagy csutakkal le tudod mosni. Gumikesztyűt húzz a kezedre!
2010. dec. 22. 04:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!