Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Tüzifa vagy fabrikett?

Tüzifa vagy fabrikett?

Figyelt kérdés
mert ugye a KJ majdnem ugyanannyi. de mégis majdnem duplája a brikett a fáénak. mégis a briketet sztárolják. miért?
2010. nov. 30. 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Lassan égetve a fabrikett nagyon jó. Meg kell szokni, hogy nem pakolod meg a kályhát úgy, mint tűzifával.

Üdv, HajDoktor

P.s.: Próbaképpen kell venni nem túl sok brikettet

2010. nov. 30. 16:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Ki sztárolja? Az értékesítő. A felhasználó meg mivel már megvette, csak úgy igazolhatja a döntése helyességét, ha ő is sztárolja. Amúgy az előnyei:

- száraz; Ha nincs lehetőséged a tüzifát minimum egy évig szárítani felhasználás előtt, ez fontos lehet.

- Tiszta; Nincs por, kosz a felhasználás helyén. Ha a lakásban tüzelsz, fontos lehet.

- Kényelmes; nem kell aprítani

- hozzáférhető; kis és nagy tételben is bármikor könnyen megvásárolható

Én fával tüzelek, mert:

- olcsóbb; pedig fából is kevés kell nekem, de ez kissé elvi kérdés is

- van helyem szárítani; vettem egy kamionnyit 3 éve, még két évig az elég lesz

- nem derogál takarítani és hasogatni

2010. nov. 30. 20:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Kamino 6 kW-os kályhám van. Már nyáron tudtam, hogy kevés lesz a 3,2 m3 fa.

Még kb. egy hétre való van, ezért kísérleteztem a brikettel.

3 félét vettem, de szerencse, hogy csak kb. 3 eFt-ért.

Hát nem estem tőle hasra.

Hamar elég, hiába lezárom a levegőt, eleinte mégis hatalmas lánggal ég, szinte dübörög a kályha. Utána viszont hiába adok neki levegőt, csak gyengén parázslik.

És a lényeg: nem ad le annyi hőt, mint ahogy várja az ember. Valóban tisztább, viszont gyujtós kell alá, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad.

Próbáltam egy kis szenet is, fűrészport is.

A végeredmény: a fánál jobb nincs !!!! Tudom szabályozni, és ha 3 hasábot ráteszek, akkor órákig szépen duruzsol a tűz, és még meleg is van, szabályozni is tudom.

Most ott tartok, hogy konyhakész 1 m3-t hozatok (a baltánk is eltört) ... igaz, így drágább, de még mindig olcsóbb, mint a gáz.

Valóban érzem és látom mikroport a lakásban, de imádok tüzeskedni:)

2012. jan. 26. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!