Lehet együtt mosni a különböző színű ruhákat?
Én speciel úgy mosok, hogy külön a fehéret és az összes többit egyben. Ma már jó minőségű festékek és műszálas anyagok vannak, valamint gondolom, 40 foknál nem mosod melegebben a ruhákat.
Régebben nem voltak elég jó mosóporok, ezért 60 fokon mostak alapból, de volt, amit 90 fokon. Persze így a ruhák engedik a színüket. Nyilván ezért tanította ezt neked a nagymamád, de ez ma már egy túlhaladott dolog, bármit összemoshatsz, kivéve ha új és még nem tudod, hogy ereszti-e a színét.
Igen: fehéreket együtt és az összes többi színeset együtt.
Egészen más dolgokra kell ügyelni. Az öblítő is és vízlágyító is iszonyúan szedi ki a színeket. Ezért ezt a két adalékot csak fehér mosásnál alkalmazom. Jobb, márkásabb termékekre rá is van írva, hogy ne használj öblítőt a mosásakor.
A másik praktika, hogy az összes színes dolgot kifordítva kell mosni. A kívül lévő oldal sokkal jobban kopik. Ezt akár már néhány mosás után láthatod.
Üdv, HajDoktor
én így szoktam:
fehér
fekete mehet a sötétbarnával vagy nagyon sötétkékkel.
piros, rózsaszín
kék, zöld, khaki, világosbarnás is mehet együtt.
sárgát is lehet a zöldekhez adni.
én három felé szortírozok, fehér, középtarka és sötét.
az új dolgokkal óvatos vagyok, mindig kimosom előbb kézzel, hogy engedi-e a színét vagy sem.
Nálunk 4 kategória van.
Fehér/nagyon világos
Sötét
Piros
Többi színes egyben,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!