Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel tudok hatékonyan foltot...

Mivel tudok hatékonyan foltot tisztítani és a fehér ruháim fehér színét megőrizni?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy van egy kislányom és a rózsaszín meg egyéb színes ruháiból a répa, narancs, bolognai és egyéb gyümölcs foltok nem jönnek ki, sok féle folttisztítót használtam már.

A fehér ruhák nem fehérek :( régen jók voltak a mosóporok, de most már... 40 foknál melegebben vannak ruhák amiket nem lehet mosni, besárgul, van ami a hypotol, domestostol besárgul, van ami egy idő után besárgul, rettentő mód bosszant!Nem mosom össze a színesekkel.

2010. nov. 17. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
2 kanál trisót tegyél a mosógépbe a fehér ruhákhoz, és szép fehérek lesznek. Nekem bevált, de csak fehér ruhát mossál vele.
2010. nov. 17. 22:55
 2/8 A kérdező kommentje:
A trisó nem sárgít, nem foltosít, bármilyen ruha fehér lesz? A halvány sárgának illetve a világos drappnak is árt? A különböző foltokat is kiszedi? Fehérnemű, pörkölt folt stb
2010. nov. 17. 23:09
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

A domestos és rokonai sárgítanak, azt nem szabad használni.

Milyen mosószert használsz? Nekem eddig minden folt kijött simán 40 fokon, igaz, jó minőségűt veszek, nem hiszek abban, hogy a tomi és rokonai ugyanolyan jók, csak olcsóbbak, mert tapasztaltam, hogy nem!

Szerintem érdemes azt a plusz pénzt rászánni egy jó minőségű mosószerre, bár tudom, le fognak itt hurrogni. De én még soha nem használtam folttisztítót, max. ha valami nem jön ki, akkor berakom még egyszer mosni és akkor kijön.

2010. nov. 18. 00:07
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Az én megoldásom, ami nekem remekül működik: SA8 mosópor (kb. egy leveseskanálnyi) és Bleach fehérítő (nagyjából ugyanannyi). Mellesleg szines ruhához is jó.
2010. nov. 18. 00:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Én az auchan sajátmárkás folttisztítóját használom, 2 literes flakonban van, kb 800 ft az ára. Kb.egy kupaknyit öntök egyenesen a foltokra (színes ruhákra, terítőkre is), azonnal felpezseg, mehet is a gépbe a rendes mosásba. Nagyon szépen kijön minden folt, a damaszt abroszokból a cékla, kakaó, pörköltszaft, de még a fiam farmerjéből a beszáradt fű- és sárfoltokat is kiszedte. Mosóporból középkategóriásat használok, 100 mosásra való por kb.4000 ft és tisztára mos mindent.

A clorox és a hasonló "fehérítők" nemcsak sárgítják, de roncsolják is az anyagot.

2010. nov. 18. 04:37
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Tegyél a mosószeredhez (akár por, akár folyékony) mosószódát. Ha foltos ruhákat mosol, akkor tegyél hozzá nátrium-perkarbonátot (fehérítő és folttisztító só néven is árulják, de nevével ellentétben nem fehérít, teheted a színes ruhákhoz is), vagy bóraxot (vízlágyító; fehérje- és zsíroldó) A fehérekhez pedig szódabikarbónát.

Ha nagyon piszkosak a ruhák, áztasd őket pár órán keresztül mosószódás és perkarbonátos vízben.

Öblítő helyett, vagy ha ragaszkodsz a megszokott illathoz, akkor az öblítő mellé tegyél ecetet. A fehérek fehérebbek lesznek, a színeseknek élénkíti a színét (ruhafestéskor színfixálásra használják) és semlegesíti a mosószer lúgos hatását (ami a bőrödnek lesz jobb)

Állítólag a marhaepe szappan nagyon jó folttisztításra, én még nem használtam, nincs róla tapasztalatom.

2010. nov. 18. 07:28
 7/8 anonim válasza:
hol lehet mososzodat venni? még sose lattam
2010. nov. 18. 08:13
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A környékünkön egy helyet tudok, nem tudom, te merrefelé laksz.

A zoldbolt.hu-n rendelhető, meg talán az e-missziónál is. A honlapjaikon meg tudod nézni, hogy van-e a környéketeken partnere, aki árul mosószódát.

2010. nov. 18. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!