Wc-ben lévő sárga vízkövet hogy lehet eltávolítani?
Kinyomod belőle amennyire tudod a vizet, és jó bőven WC tisztítót nyomsz a perem alá, az mejd lefolyik és alul is feloldja a víz/húgykövet. De önthetsz bele ecetet is, az is elbánik a vízkővel.
A Flóraszept és Domestos csak fehérít, marad a vízkő, csak egy darabig nem látod, mert fehér.
Nekem két dolog vált be eddig. Egyrészt a domestosnak a vízkőoldóját nagyon szeretem. Még nem próbáltam kinyomni a vizet, egyenesen beletettem. A titok az, hogy sok ideig hagyd hatni, én olyan 45 percet szoktam, aztán pedig a wckefével dörzsöld alaposan. Ha nem jött le minden, ismételd meg ugyanezt.
A másik az ilyen "ipari" foszforsav volt (egy speckó, szennyvizes kerti projekthez kellett). Elég drága, de hatékony. Jó sokat tettem a wcbe (akkor nagyon régóta és nagyon makacs vízkő volt benne), és szerintem órákra hagytam ott (elfelejtettem :D ), aztán úgy jött le a vízkő, mint a kisangyal.
Egyik se erre való.
WC-hez való vízkőoldót kell venni.
Milyen háztartási boltok vannak ott?
"Egyrészt a domestosnak a vízkőoldóját nagyon szeretem"
Lehet, hogy szereted a vízkőoldót, de a kérdező sárga vízkőről beszél - tapintatosan. Ami nagy valószínűséggel hugykő. Beköltözött valahová, ahol előtte olyan férfi lakott, aki sohasem takarította a budit. Sajnos ehhez háztartási sósav kell. És lehet, hogy több alkalommal is meg kell ismételni, hogy óvatosan mindent bekensz a WC csészében sósavval, és hagyod hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!