Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Wc-ben lévő sárga vízkövet...

Wc-ben lévő sárga vízkövet hogy lehet eltávolítani?

Figyelt kérdés
Florasept és dörzsölés már volt. Illetve sima domestos és kefézés is.

jan. 22. 16:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Kinyomod belőle amennyire tudod a vizet, és jó bőven WC tisztítót nyomsz a perem alá, az mejd lefolyik és alul is feloldja a víz/húgykövet. De önthetsz bele ecetet is, az is elbánik a vízkővel.

A Flóraszept és Domestos csak fehérít, marad a vízkő, csak egy darabig nem látod, mert fehér.

jan. 22. 16:58
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Háztartási sósav,de lehet már az is kevés.
jan. 22. 16:58
 3/14 anonim válasza:
100%

Nekem két dolog vált be eddig. Egyrészt a domestosnak a vízkőoldóját nagyon szeretem. Még nem próbáltam kinyomni a vizet, egyenesen beletettem. A titok az, hogy sok ideig hagyd hatni, én olyan 45 percet szoktam, aztán pedig a wckefével dörzsöld alaposan. Ha nem jött le minden, ismételd meg ugyanezt.

A másik az ilyen "ipari" foszforsav volt (egy speckó, szennyvizes kerti projekthez kellett). Elég drága, de hatékony. Jó sokat tettem a wcbe (akkor nagyon régóta és nagyon makacs vízkő volt benne), és szerintem órákra hagytam ott (elfelejtettem :D ), aztán úgy jött le a vízkő, mint a kisangyal.

jan. 22. 17:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
sósav
jan. 22. 17:13
 5/14 anonim ***** válasza:
1-es vagyok Elfelejtettem, hogy egyszerre csak egyféle szert használj, mert ha összekeversz valamiket, mérgező gáz szabadulhat fel, akár meg is halhatsz!
jan. 22. 17:19
 6/14 anonim ***** válasza:
62%

Egyik se erre való.

WC-hez való vízkőoldót kell venni.

Milyen háztartási boltok vannak ott?

jan. 22. 18:13
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Citromsav. Nagyon ronda lerakódást távolítottam el vele.
jan. 22. 18:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Gumikesztyű, dörzsi szivacs és sósav.
jan. 22. 18:48
 9/14 anonim ***** válasza:
53%

"Egyrészt a domestosnak a vízkőoldóját nagyon szeretem"

Lehet, hogy szereted a vízkőoldót, de a kérdező sárga vízkőről beszél - tapintatosan. Ami nagy valószínűséggel hugykő. Beköltözött valahová, ahol előtte olyan férfi lakott, aki sohasem takarította a budit. Sajnos ehhez háztartási sósav kell. És lehet, hogy több alkalommal is meg kell ismételni, hogy óvatosan mindent bekensz a WC csészében sósavval, és hagyod hatni.

jan. 23. 09:22
 10/14 anonim ***** válasza:
A hipoklorit tartalmú szerek lúgosak. Nem fog semmit a vízkővel csinálni. Sósav, vagy vízkőoldó kell. Az sem fogja azonnal lehozni, áztatni kell benne. Pezsegni fog. De! hipokloritos szerre egyszerre ne használd, mert klórt fejleszt!
jan. 23. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!