Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Lánckenő olaj helyett hajtómű...

Lánckenő olaj helyett hajtómű olaj jó?

Figyelt kérdés
Éppen nincs itthon holnapra viszont kéne 80w90 van itthon az talán már elég sűrű szerintetek?

tegnapelőtt 18:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Ideiglenesen talán jó, de úgy tudom, hogy pl motorláncoknál, ahol van O gyűrűs tömítés, ott nem jó a szintetikus olaj.

Én meg is jártam vele, mert úgy tűnik motoromon tönkretette a nem megfelelő olaj a láncot, és megdagadt a tömítőgyűrű. Láncfűrészhez való láncolajat és motorolajat szoktam rákenni, és most szorulnak a szemek.

tegnapelőtt 19:01
 2/4 A kérdező kommentje:
mármint láncfűrészre gondoltam igaz nem írtam bele
tegnapelőtt 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Hajtóműolajok másként vannak számozva mint a motorolaj. Míg utóbbi, minnél nagyobb számú annál sűrűbb, addig váltóba való hajtóműolaj ilyen számozással is jóval hígabb, mint egy 50-60-as motorolaj, szóval szerintem azt le fogja hamar verni magáról a lánc.

De holnap hétfő, tudsz venni láncolajat, még talán benzinkúton is.

tegnapelőtt 19:22
 4/4 anonim ***** válasza:
A lánc olaj megragad a láncon,a másik leszóródik róla .
tegnapelőtt 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!