Jázmin színű fuga tisztítása?
Figyelt kérdés
Mivel lehetne a jázmin színű fugát tisztán (világosan) tartani?
Nem szürke/fekete színű koszról van szó, csak úgy látom, hogy kezd elszinezodni. Eddig világos volt mindenhol, most kicsit sötétebb lett itt-ott, de mint írtam, nem szürke, hanem sötétebb krém szín és így elüt a még mindig világos krém színű fuga részektől.
Mivel lehetne tisztítani, ami a környező magasfényű járólapot nem károsítja?
nov. 18. 08:42
1/3 jpeacefuler válasza:
A magasfényű járólap biztos nem fog károsodni, legalábbis nem is tudom, hogy milyen brutál vegyszer kellene ahhoz, hogy azt károsítsa. A fuga az más kérdés. Feltételezem, hogy cementkötésű fuga van a lapok között, így az erősen savas vagy lúgos vegyszereket kerülni kell, bár a cement kötése lúgos természetű, így a lúgos tisztítószerek használata valamivel biztonságosabb. Annyi a lényeg, hogy valamennyire érdemes ezeket a vegyszereket hígítani, vagy hígítatlanul használva minnél rövidebb ideig a felületen hagyni és mihamarabb leöblíteni. Az optimális eszköz pedig egy erős műanyag sörtéjű kefe.
2/3 anonim válasza:
Obi-ban vettem ilyen sprickálós fuga tisztítót, a tűzhely mögötti zsírcseppeket egész jól leszedte.
Letezik még valami impregnáló kence ami megvédi utána, de azt még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!