Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Új fürdőszobai csaptelepek...

Új fürdőszobai csaptelepek vízkőmentesen tartása milyen szerrel javasolt?

Figyelt kérdés

A fürdőben lecseréltem a csaptelepeket szép új króm csapokra, szeretném nem elhanyagolni és hosszan csillogóan tartani őket.

A munkahelyemen azt látom, hogy a takarítónénik napi szinten takarítják a mosdót, de sohasem vízkőtelenítenek külön körben, mégis a csapok úgy csillognak 3 év után, mintha újak volnának. Úgy gondolom, valamilyen szerrel fújják és letörlik a csapokat rendszeresen.

Melyik az a szer, amenyikkel akár ha napi szinten végigtörlöm a csapokat, hosszan csillogóak maradnak, és nem kell bajlódni pl. havi ecetes vízkőmentesítéssel?

nov. 6. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

ma 10:36

A munkahelyi takarítónénik még tőlünk is jobban tudják, mit használnak.

nov. 6. 10:52
 2/9 anonim ***** válasza:
46%
Használd a gyártó termékét, vagy azzal egyenértékűt. Nem minden csapot lehet mindennel tisztítani, mert bele tudnak marni a felületbe.
nov. 6. 11:25
 3/9 Misery válasza:
30%
Én ecetet használok vízzel hígítva. Azt nem tudom, hogy nálatok miket használnak, kérdezd meg. 4 éves Kludi és Mofém csaptelepek, olyanok, mint az újak és nem marja fel. Évente többször szétszedem és az alkatrészeit ecetes vízbe rakom. Az utolsó vízkövet is lemarja róluk.
nov. 6. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Semmivel, mert a savak,mind a vízkövet mind a krómbevonatot is feloldják!

A legjobb az, ha havonta átdörzsöld puha ronggyal, így a lehelet vékony vízkőréteg és foltosság letörölhető,és szép csillogó lesz nagyon sokáig, és nem károsodik a króm sem.

A perlátort kitekerve ..annak is csakis a belülső mag részét évente 1x beáztatni 1 órára ecetbe, vagy vízkőoldóba 5 percre. A Krómos részeket ne érjen semmilyen féle erősségű sav!

nov. 6. 12:12
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Én minden egyes használat után attorlom a csapot egy kendővel (vagy legalábbis naponta 1x biztos)

Vízkövet pedig citromsavval oldom.

Vizforraloba teszek 2 evokanallal kb, felforralom, és leontom vele a csapot, meg ami vízköves tud lenni majd attorlom száraz ronggyal.

nov. 6. 13:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Végül ilyet vettem:

[link]

nov. 6. 19:11
 7/9 anonim ***** válasza:
55%
"Munkahelyi takarító néni" vagyok, intézményi takarító nagyon régóta. Jelenleg egyetemi takarítóként dolgozom 8 éve. Elárulom neked, hogy a takarítónénik bizony vízkőtelenítenek, csak azt te nem nem látod.:) Mi hajnal 4-re járunk dolgozni. Ipari vízkőoldót kapunk nagy kannákban, és azt kell nekünk pontosan megadott arányok szerint bekeverni vízzel spiccelős flakonokba, ezt fújjuk a csapokra! A titka mindössze annyi, hogy rendszeresen kell végeznünk, kedden és pénteken, és csak pár percet hagyhatjuk rajta, majd tiszta vízzel letörölni, áttörölni a csapokat! És most jön a titok!:) Mindig kötelező száraz tiszta mikroszálas törlővel alaposan teljesen szárazra törölni a csapokat! Ennyi a titka, teljesen mindegy milyen a vízkőoldó, mert nem az a lényeg. A rendszeresség a lényeg, és a módszer. Mondjuk minket folyamatosan ellenőriznek, havi szinten kapjuk az értékelést, ettől függ a mozgóbérünk. Nem is tehetnénk meg, hogy ne csillogjon, villogjon. Nálunk vannak férfi takarítók is, és ugyanolyan elvárás velük szemben is, és nagyon szépen takarítanak ők is.
nov. 9. 12:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Érdekes volt olvasni az igazi takarító nénit, köszönöm! :)
nov. 9. 17:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Nincs mit, szívesen!:)
nov. 10. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!