Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Új fürdőszobai csaptelepek...

Új fürdőszobai csaptelepek vízkőmentesen tartása milyen szerrel javasolt?

Figyelt kérdés

A fürdőben lecseréltem a csaptelepeket szép új króm csapokra, szeretném nem elhanyagolni és hosszan csillogóan tartani őket.

A munkahelyemen azt látom, hogy a takarítónénik napi szinten takarítják a mosdót, de sohasem vízkőtelenítenek külön körben, mégis a csapok úgy csillognak 3 év után, mintha újak volnának. Úgy gondolom, valamilyen szerrel fújják és letörlik a csapokat rendszeresen.

Melyik az a szer, amenyikkel akár ha napi szinten végigtörlöm a csapokat, hosszan csillogóak maradnak, és nem kell bajlódni pl. havi ecetes vízkőmentesítéssel?

tegnap 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

ma 10:36

A munkahelyi takarítónénik még tőlünk is jobban tudják, mit használnak.

tegnap 10:52
 2/6 anonim ***** válasza:
57%
Használd a gyártó termékét, vagy azzal egyenértékűt. Nem minden csapot lehet mindennel tisztítani, mert bele tudnak marni a felületbe.
tegnap 11:25
 3/6 Misery válasza:
39%
Én ecetet használok vízzel hígítva. Azt nem tudom, hogy nálatok miket használnak, kérdezd meg. 4 éves Kludi és Mofém csaptelepek, olyanok, mint az újak és nem marja fel. Évente többször szétszedem és az alkatrészeit ecetes vízbe rakom. Az utolsó vízkövet is lemarja róluk.
tegnap 11:38
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Semmivel, mert a savak,mind a vízkövet mind a krómbevonatot is feloldják!

A legjobb az, ha havonta átdörzsöld puha ronggyal, így a lehelet vékony vízkőréteg és foltosság letörölhető,és szép csillogó lesz nagyon sokáig, és nem károsodik a króm sem.

A perlátort kitekerve ..annak is csakis a belülső mag részét évente 1x beáztatni 1 órára ecetbe, vagy vízkőoldóba 5 percre. A Krómos részeket ne érjen semmilyen féle erősségű sav!

tegnap 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Én minden egyes használat után attorlom a csapot egy kendővel (vagy legalábbis naponta 1x biztos)

Vízkövet pedig citromsavval oldom.

Vizforraloba teszek 2 evokanallal kb, felforralom, és leontom vele a csapot, meg ami vízköves tud lenni majd attorlom száraz ronggyal.

tegnap 13:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Végül ilyet vettem:

[link]

tegnap 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!