Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Sima szappannal is elegendő...

Sima szappannal is elegendő egy műanyag wcülőket fertőtleníteni?

Figyelt kérdés

Nem azeretnék aggressziv vegyszereket használni erre a celra hanem olyat amitől nem lesu bajo ha rosszul csinálom vagy ha rákerül a bőrömre.

Aki nem használ vegyszert mit használ helyette?

Kézmosó szappant, mowogatószert (nem folyekony)használtok erre, akinek szinten műanyag ülökeje van?

okt. 7. 14:05
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Nem eleg hisz nem fertőtlenít. Domestos, flóraszept, hipó.

Használj kesztyűt

okt. 7. 14:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Sose hypoztam, domesztoszoztam az ülőkèt. Igaz nem fertőtlenít.

De a nagywc után sem fertőtleníted a fenekedet, a kezeddel mindent tapperolsz, oda is "csak" szappant használsz.

A steril felületen gyorsan szaporodnak a baktèriumok. Sztem senki sem fertőtleníti agyba főbe az ülőkèt, ergo nem attól szedsz össze valamit, pláne otthon.

okt. 7. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Tisztíthatod sima szappannal, mosogatószerrel is, de az nem fertőtlenít, csak tisztít.

Ha nem akarsz hipózni vagy ugyanilyen hipó tartalmú más anyagot használni pl. Domestos-t, akkor vegyél fertőtlenítő törlőkendőt!

A DM-nek a denkmites törlőkendője olcsó és jó. Én ezt szeretem. De használhatsz alkoholos felületfertőtlenítőt is sokféle van mindkét változatból.

[link]

[link]

[link]

okt. 7. 15:13
 4/10 A kérdező kommentje:

Utolsó, gondoltam a Dehmitre de elolvastam a tajekoztatot de ez is maceras, előszőr lekell tisztítani es utana lehet csak hasznalni ezt, es szintén veszélyfaktoros ha bőrre szembe kerül.

De ha megkérhetlek, leírnád hogyan használod ezta 200+ftow dehmit kendőt (a proceduráját)

okt. 8. 13:02
 5/10 A kérdező kommentje:
*és hova kell kidobni?
okt. 8. 13:04
 6/10 Senior Séf ***** válasza:
Fertőtleníteni otthon szokás. Otthon meg mi a ménkűnek fertőtleníteni az ülőkét? Ezer módon elkaphatsz valamit a veled egy háztartásban élőktől, de legkevésbé a klotyón.
okt. 8. 16:11
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Én domestos törlőkendőt használok erre. Szépen letörlöm vele és már mehet is a kukába.

Örülök hogy segíthettem!

okt. 8. 22:37
 8/10 A kérdező kommentje:
3mas kérlei írd le , siman csak letörlöd a 200Ftos denkmittrl vagy előtte letisztitod ahogy a tájekoztató írja?
okt. 13. 13:23
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 Előbb sima szappanos vízzel, szivaccsal le szoktam mosni, leöblítem, utána törlöm át azzal a törlőkendővel. De oda van téve a mosdókagylóhoz, hogy ha vendég van és ő szeretné használni akkor megtehesse (van olyan barátunk aki sehol nem szeret mosdót használni ha nem ő takarította).

Nem szeretek takarítani, a lehető leggyorsabban, legrövidebb idő alatt szeretem elintézni. Fogok egy takarítós szivacsot, azzal lemosom amit kell, utána vagy a kiöblített szivacsra teszek kevés domestos-t és azzal törlöm át a vécéperemét, az ülőke műanyagját, vagy egy ilyen törlőkendővel. Azért jobb a domestos, mert azzal magát a takarítós szivacsot is fertőtlenítem közben és amikor kiöblítem belőle ezt a hipót, akkor simán, szag nélkül elmarad a szivacs a következő takarításig.

De ilyen kis törlőkendőt szoktam utazásra is vinni és ha valahol nyilvános vécé kell vagy nem tetszik amit látunk a mosdóban, akkor kéznél van és nagyon kis helyet foglal.

okt. 14. 08:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Sztem a wc és környéke pont olyan hely ami indokolja a fertőtlenítést. Csakis Domestos, tisztaság illata van.
nov. 12. 12:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!