Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ha egy gázplatni olyan, hogy...

Ha egy gázplatni olyan, hogy van szikragomb is hozzá, akkor ha a szikragombot megnyomjuk, mind a négy gázplatnin szikrázik, viszont csak az gyullad is meg, amelyik gázt is kap?

Figyelt kérdés

Nem hülyeség ezt így csinálni, hogy három gázplatni fölöslegesen szikrázik, ha tényleg ez a normális?

Vagy az enyém rossz?

A bérelt lakásban volt, és most tűnt csak föl.

#szikra #gázplatni #szikragomb
okt. 6. 11:18
A kérdező szavazást indított:
Nem szikrázik mind a négynél, csak amelyiknél a gázt is nyomjuk
Igen, vannak ilyen szikragombosok, hogy mind a négyet szikráztatják
Egyéb, kifejtem.
3 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha központilag 1 szikráztató van, akkor èrtelem szerint mindenhol szikrázik.

Ahol egy rózsa szikrázik, ott a gázgombbal vègzed a szikráztatást ès gözben a gázt is rànyitod. Itt csak 1 szikrázik.

Mindkettőt kèszítik. Az első olcsóbb, a második drágább verzió.

okt. 6. 11:30
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
Én még nem láttam olyat, aminél mind szikrázik ha kell, hanem. De biztos létezik gyárilag is ilyen. Gondolom valami ócskább olcsósított darab
okt. 6. 12:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

#2 A legtöbb ilyen. Az a ritkább ahol egyedileg van kiépítve a szikráztató rendszer. Ahogy más már írta, az drágább.

A mienk is ilyen, jó minőségű, 5 gázégős, de mindig szikrázik az összes amikor csak az egyik égőt kapcsoljuk is be.

okt. 6. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Egy ilyen négyes szikráztatás belekerül vagy 1 fillérbe, szóval nincs igazából oka, hogy megbonyolítsák, és külön rendszer építsenek ki minden égőhöz.
okt. 7. 13:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Oké, gondolom, de akkor is: nem hülyeség, hogy minden egyes alkalommal, ha a szikragombot használom egy miatt, akkor három másik is szikrázik fölöslegesen mindig...?

Akkor már logikusabb külön gázgyújtóval gyújtani inkább szerintem...

okt. 8. 04:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem hülyeség, mert így lényegesen egyszerűbb a rendszer, semmi hátránya nincs, és gyakorlatilag ingyen szikráztatsz.

Ez kb. olyan, mint hogy a lakásodban is minden konnektorban ott van a 230 V, azokban is, amiket nem is használsz. Jobb lenne kiépíteni egy rendszert, aminél minden konnektorhoz külön vezeték megy, és egyenként kellene a villanyóraszekrényben bekapcsolni azokat, amikbe épp bedugsz valamit?

okt. 8. 07:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Oké, jogos...

Mégis...

Szerintem eddig nem volt még ilyen gázplatnival dolgom a negyven+ évem alatt, pedig mindig is gázon főztem, tán csak egy vagy két kivétellel, vagy csak sosem tűnt föl, hogy a többi is mindet szikráztatta, vagy az összes előző nem ilyen volt... Mondjuk szerintem a szikragomb vagy nem is volt, vagy nem működött az eddigi gázplatniaimon, így jobban belegondolva, az előző lakásomban meg egy zsír új volt, az biztos nem ilyen volt...

Mostantól ráadásul, hogy már tudom, hogy nem én láttam rosszul, tényleg van ilyen, folyton ezt fogom figyelni, ha meggyújtok egyet, hogy a többi helyen is szikrázik, és szerintem zavarni fog...

De gondolom, nincs mit tenni...

Az jobban zavar amúgy, hogy az egyik platni egyáltalán meg sem gyullad... Meg is kérdeztem szerintem már külön kérdésben, hogy tudok-e vmit tenni egyszerű háziasszonyként, hogy működjön esetleg...

okt. 8. 14:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem írtam eddig külön kérdésként, de most igen, itt van:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__12825178-m..

okt. 8. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!