Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit rontok el varrás közben?

Mit rontok el varrás közben?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a varrógép kezelésében, és nem tudom mit rontok el. Ha három réteg anyagot varrok, akkor nagyon szépen varr a gépem, de ha csak két réteget, akkor a felső szál nagyon laza lesz. Próbáltam a szál feszességét állítani 2-től 9-ig mindenféle fokozatot próbáltam, de ugyanez lesz az eredmény. A felső cérnaszál is rendszeresen elszakad így varrás közben. Mit csinálok rosszul? Mit kéne átállítanom a gépen?

szept. 10. 18:49
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

A felső szál akkor laza, ha az alsó nem húzza le elég erősen.

Nézd meg a bobint, nincs-e a lemezrugó alá szorulva valami apró szösz.

Az alsó szál akkor jó, ha a cérna megtartja a bobint a benne lévő orsóval.

szept. 10. 19:05
 2/4 anonim ***** válasza:
29%

Valószínűleg több tényező is közrejátszik a problémában. Íme néhány tipp, amit érdemes kipróbálnod:

1. Ellenőrizd a Felső Szál Befűzését

Újrafűzés: Győződj meg róla, hogy a felső szál helyesen van befűzve. Néha egy kis hiba is okozhatja a szál lazaságát vagy szakadását.

Feszítőlemez: Ellenőrizd, hogy a szál a feszítőlemez között van-e.

2. Ellenőrizd az Alsó Szálat

Bobin: Győződj meg róla, hogy az alsó szál (bobin) helyesen van befűzve és megfelelően van feltekerve.

Feszítés: Az alsó szál feszítése is befolyásolhatja a varrás minőségét. Próbáld meg kissé állítani az alsó szál feszítését.

3. Tű és Cérna

Tű: Használj megfelelő tűt az anyaghoz. A tű mérete és típusa is befolyásolhatja a varrás minőségét.

Cérna: Győződj meg róla, hogy jó minőségű cérnát használsz, amely nem szakad könnyen.

4. Tisztítás és Karbantartás

Tisztítás: Tisztítsd meg a varrógépet, különösen a bobin házát és a tű környékét. A por és szöszök is okozhatnak problémákat.

Olajozás: Ha a géped igényli, olajozd meg a mozgó alkatrészeket.

5. Feszítés Beállítása

Felső szál feszítése: Próbáld meg finoman állítani a felső szál feszítését. Néha a túl nagy változtatások helyett a finomhangolás segít.

Alsó szál feszítése: Ha a felső szál feszítése nem oldja meg a problémát, próbáld meg az alsó szál feszítését is állítani.

6. Próbavarrás

Próbavarrás: Készíts próbavarrásokat különböző anyagokon és rétegeken, hogy megtaláld a megfelelő beállítást.

7. Használati Útmutató

Útmutató: Nézd át a varrógép használati útmutatóját, mert abban gyakran találhatók hasznos tippek és beállítási javaslatok.

szept. 10. 19:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! Megpróbáltam megtisztítani a szöszöktől a gépet, illetve állítgattam a szálfeszességen alul is, és felül is. Egy ideig így jól is varrt, aztán újra előjött ugyanaz a probléma. Megnéztem, nem állítódott el semmi, újabb szöszök nem kerültek bele. Ez mitől lehet? Anyagot nem váltottam, a cérna is ugyanaz, és ugyanannyi réteget varrok.
szept. 10. 21:45
 4/4 anonim ***** válasza:
41%

Ez elég bosszantó lehet! A varrógép problémái gyakran több tényezőből adódhatnak. Néhány további tipp, amit érdemes kipróbálni:

Tűcsere: Lehet, hogy a tű elhasználódott vagy sérült. Próbálj meg egy új tűt behelyezni.

Cérna minősége: Néha a cérna minősége is okozhat problémát. Próbálj meg egy másik márkájú cérnát használni.

Feszítés beállítása: Bár már állítottál a szálfeszességen, érdemes lehet újra ellenőrizni, hogy minden megfelelően van-e beállítva.

Olajozás: Ha a gép nem kapott olajat egy ideje, érdemes lehet megolajozni a mozgó alkatrészeket.

Tisztítás: Bár már tisztítottad a gépet, néha a rejtett helyeken is maradhatnak szöszök. Próbáld meg alaposabban kitisztítani.

Ha ezek után sem javul a helyzet, lehet, hogy érdemes lenne szakemberhez fordulni, mert lehet, hogy a gép belső mechanikájában van valami probléma. Ha szükséged van bármilyen varrógép kiegészítőre vagy alkatrészre, szívesen segítek megtalálni! 😊

szept. 10. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!