Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért penészes a fal? És mit...

Miért penészes a fal? És mit tehetnék ellene? Nagyon csúnya, frissen lett festve és most meg olyan csúnya fekete-penészes a sarok, sőt még a fal többi része is.

Figyelt kérdés

Nagyon csúnya penészes a fal, pedig most lett kifestve, most festettünk ki a konyhában, mellékeltem 1 képet, én szerkeztettem paint-be hogy egy kis segítséget adjak, a lenti sarokban egész 50-70cm-es sugárban penészes, fent meg a sarok, és végig meny a penész az asztal alatt is. Mit tehetnék ellenne? Már egyszer lefesttettük megint a penészt, utánna jó volt kb. 1 hétig szép volt, de utánna jött az igazi rémálom, a válaszokat előre is köszönöm.

Utóirat: A képen remélem látszik a penész... de ez csak mű kép amit felűlnézetből szerkeztettem... nem mestermű de...

Remélem ezaz a link:

[link]

2009. jan. 6. 23:28
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom, hogy a penésszel nem sok mindent lehet kezdeni. A helyzet csak rosszabb lesz, jobb nem. Lefestheted bárhányszor, mindig elő fog jönni.
2009. jan. 7. 00:29
 2/7 anonim válasza:
100%
Szia!Nálunk is VOLT penész a falon, de megszüntethető.Venni kell pl.Ceresit páramentesítő készüléket, vagy bármilyen más márkájut, és azt oda teszed a penészes fal közelébe.Ez kiszívja belőle a párát, és meggátolja a tovább penészedést.Aztán lehet kapni valami festék szerűt, ez ilyen penészölő festék, vagy mi.Azzal kell lekenni.A nevét nem tudom, csak hallottam róla.Mi ezt nem próbáltuk, csa a pára mentesítőt, az jól kiszárította a falat, aztán elég volt síma festékkel eltüntetni a foltokat.
2009. jan. 7. 11:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, majd ha hatásos volt visszaírok :D
2009. jan. 8. 15:09
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Mi is hasonló cipőben járunk, csak nálunk tapéta van. Én hypós vízzel mostam át a tapétát, most tartunk a kiszárítási fázisnál. Amit a 2. válaszoló írt, hogy valami penészölő festékkel lehet átkenni a falat, bennünket is érdekelne. Ha valaki tudja a nevét, legyen szíves írja ide. A kiszárítás után tömény hypós átmosást tervezek, 10 éve, tapétázás előtt ez bevált. Azóta csak most penészes először a fal, gondolom az időjárás és a szigetelés hiánya miatt. Sok sikert a penészirtáshoz! Osszuk majd meg a tapasztalatainkat, hogy tanulhassunk. :)

-Macska-

2009. jan. 9. 09:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyetértek
2009. jan. 9. 15:56
 6/7 anonim ***** válasza:
72%

Szia! Sajnos a falat nem tudtuk addig kiszárítani, amíg rajta volt a tapéta, ezért azt az érintett helyeken leszedtük. Ott is átmostam, ezúttal tömény hypóval. A penész egyelőre eltűnt, a fal is száraz. A telet és a tavaszt megúsztuk újabb penész nélkül. Most csinálják a ház (panel) külső szigetelését. Ha a következő télen sem jelenik meg a penész, akkor újratapétázzuk a falat. Addig nem kockáztatjuk meg, hátha csak pénzkidobás és fölösleges macera lenne. Beszéltem közben egy építőanyagokat árusító illetővel, aki azt mondta, hogy ő maga megvette a legjobbnak mondott penészedésgátló vakolóanyagot és festéket, ami piszok drága volt, de pár hónap után a fürdője újra elkezdett sötétedni. Ti jutottatok valamire? Sikerült kiirtani a penészt?

-Macska-

2009. jún. 12. 07:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szavó-t vegyél, nekem tökéletesen bevállt, lefujom, otthagyom és jééé már sehol sincs a penész. De komolyan így van.
2010. ápr. 21. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!