Szagtalanításra melyik szódabikarbónát kell használni? Az étkezésit vagy a tisztítót, asszem az a gyógyszertári
1
Nem, mert van az amit a süteménybe használunk, meg van amivel takarítunk. És az nem ugyanaz mert múltkor használtam sütibe a tisztítót, de nem használt, semmit nem értem el vele
4
Igaza is van. Miért árulnák különben, külön asztali sóként, tengeri sóként, meg mit tudom én. Valami biztos változik benne. Értem én hogy mindkettő só, de van amit kősóból nyernek a bányából, a tengeri só viszont az amit a tengervízből nyernek gondolom
Teljesen mindegy. Annyi a különbség, hogy az étkezési ill. gyógyszertári szódabikarbóna ellenőrizve van, hogy nincsenek benne szennyező anyagok és emberi fogyaztásra alkalmas. A tisztításra alkalmas szódabikarbóna azért olcsóbb, mert nincs ellenőrizve, hogy fogyasztásra is alkalmas-e, de elvileg ugyanaz a kettő.
Egyébként ugyanaz vonatkozik a citromsavra is, abból is van étkezési meg nem étkezési.
Az étkezésre alkalmas dolgokra vonatkozó szabályok mindig szigorúbbak.
A konyhasó vagy tengeri só vitához:
"Molekularasszizmus"-nak hívják azt, amikor ugyanaz az anyag "jó"-nak vagy "rossz"nak van kikiáltva, attól függően, hogy mi a kiindulás. Pedig a végeredmény ugyanaz.
A só esetében a tengeri só csak azt jelzi, hogy a sűrítés és tisztítás után a NaCl-on kívül maradtak még benne olyan anyagok, amik a tengerből származnak.
A tisztításra szánt szódabikarbóna (NaHCO3) is tartalmaz(hat) egyéb anyagokat, tehát nem vegytiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!