Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van valami tuti tippetek ablakra?

Van valami tuti tippetek ablakra?

Figyelt kérdés
Hogy tuti ne legyen csíkos, maszatos és ne is kelljen órákig vakarni
2024. máj. 29. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Ne fessél rá csikokat és ne maszatold össze. (Pont olyan értelmes a válasz, mint amilyen a kérdés!)
2024. máj. 29. 19:10
 2/8 anonim ***** válasza:
44%
Nem gagyi ablaktisztítót kell venni, mert az csíkot hagy. Szivaccsal mosd át, papírtörlővel, körkörös (!) mozdulatokkal töröld szárazra.
2024. máj. 29. 19:32
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Mosogatószeres vízzel mosd le előtte. Ha ráfújod a Clint és papírtörlővel elkezdes kenegetni……

Szerintem sokkal jobb a gumis lehúzós megoldás, bár eddig nekek csak a profi takarítóknak szánt Vileda vált be (10-12 ezer forint).

Egyébként a Frosch Bio Spiritus ablaktisztító a legjobb, ha nem szeretnél a lehúzóval bajlódni. De előtte mindenképp mosd le az ablakot.

2024. máj. 29. 20:06
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Én két éve nem tisztított ablakokat mostam le nemrég. Kevés mosogatószer-kevés ablakpucoló szer/ nekem Clin volt/. lemosás, majd mikroszálas kendővel tisztítás. Remek lett. A kendő legyen mindig száraz.
2024. máj. 29. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

Mosogatószeres, domestosos víz, áttöröl az egész, majd jó ablakpucoló és papírtörlő. Csillivilli.

Ami nekem még megváltás volt az egy akksis ablaklehúzó. Nem kell papírral törölgetni és mellesleg nagyon jó az ablaktisztító folyadéka is. Nekem gyorsabb így és nincs izomlázam a végén. :)

2024. máj. 29. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Ablak lehúzót használj. Lemosod Mosogatószeres vízzel az üveget, majd lehúzod vizszintesen, lehúzógumi ronggyal letöröl,.. majd alatta 2-3cm átfedéssel megint elhúzod az üvegen, és megint 2-3cm átfedéssel amíg le nem érsz az aljára. Legalul letörlőd törlős papírral.

Csíkmentes, gyönyörű lesz.

2024. máj. 30. 12:30
 7/8 anonim ***** válasza:
39%

A nagyját le kell törölni simán szivaccsal, ha nagyon vastagon koszos (mi évente takarítunk ablakot kb, karácsonykor 😃 szóval ja, nálunk vastagon van rászáradva). Utána alkoholos ablaktisztítóval takarítani (~clin), azt papírral áttörölni, ablaklehúzóval letörölni. Végül mikroszálas kendővel lehet csíktalanítani teljesen.

De ha jó a lehúzód és a technikád (youtubeon kioktatnak ebből) akkor kb a lehúzás után is csíktalan marad. Ha nem, akkor a mikroszálas megoldja.

2024. máj. 30. 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:
54%
Én elektromos ablakpucolóval mosom le és a másik fejjel húzom le a vizet. jó!
2024. máj. 30. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!