A borsmenta olaj vízben oldásához szükség van detergensre is?
Azt hallottam, valakiknél jól bevált a lakásban pókok ellen, hogy havonta szétpermetezik, ezerszeres hígításban. Utánaolvastam, általában csak vízzel keverik, de van, aki tesz hozzá kevés mosogatószert is, mert olaj közvetlenül nem oldódik vízben.
Szerintetek?
Régen olvastam erről egy illóolajokkal foglalkozó könyvben, ahol azt javasolták, hogy a vízbe tejet ill. mézet kell keverni, és úgy az illóolajat. Ezek oldják. De ez fürdővízben való felhasználásra jó.
Még azt is láttam valahol, hogy 1 dl. desztillált vízhez kell adni 20- 30 csepp olajat, és pár napig sötét helyen kell állni hagyni, de itt sem oldódik az olaj, viszont a ható- és illatanyagait átadja a víznek.
Köszönöm válaszaitokat!
Végül tettem 1 liter vízbe 20 csepp olajat és 1 csepp mosogatószert. Lényeg, hogy kiválóan elkeveredett, a kipermetezett oldat/emulzió mindvégig finom mentaillatú volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!