Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kell egy hűtőt rendben...

Hogyan kell egy hűtőt rendben tartani, hogy mindig tiszta legyen? Az mért van és baj-e, hogy a hátsó fala jeges?

Figyelt kérdés
2010. okt. 26. 09:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy mindig tiszta, mivel használod és elkoszolódik.

Néhány havonta érdemes a jeget leolvasztani és az egész hűtőt kitakarítani. Nem kell nagy vaszisztdaszra gondolni, mosogatószerrel tökéletesen kijön belőle minden szennyeződés (ami ugye csakis ételmaradék). Ha van mosogatógéped, akkor a kisebb elemeit abban is elmoshatod.

Nem tragédia, de kicsit baj, ha a hátsó fala jeges - ugyanis így csökken a hűtő teljesítménye, azaz ugyanannyi áramfelvétellel kevesebbet hűt. Nézd meg, hogy mindenütt jól zár-e, lehet, hogy valahol szökik be a levegő.

De ha úgy látod, hogy minden rendben, akkor marad csak a néhány havonkénti olvasztás.

2010. okt. 26. 09:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem szokott ételmaradékos lenni.

Takarítsd ki ecetes vízzel, az szagtalanít is.

Én mindent lefedve, becsomagolva rakok bele. A zöldségeket, húsokat mindig tálcára rakom, és így nem lesz koszos az üveglap. A zöldséges rekeszekbe papírt szoktam tenni, ez felszívja a nedvességet, és cserélni szoktam időnként. Attól lesz jeges, ha nagyon megpakolod, vagy hátra tolod teljesen a falához a dolgokat, hogy nem tudja rendesen átjárni a hideg, és lecsapódik a pára.

2010. okt. 26. 12:07
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

az q nagy baj, ha jeges, mert csökken a hatásfoka.

ha önleolvasztós, akkor az a baj, h a hátfalához tolod a dolgokat. nekem is odafagyott anno pár cucc, de mikor rájöttem, h mi a baj, azóta figyelek, h ne érjen hozzá semmi.

nem árt havonta kipucolni, leolvasztani.

ha lötyögős dolgot teszel bele, akkor fedd le.

őrölt kávé egy kis tálkában, és nem lesz büdös. vagy szódabikarbóna.

2010. okt. 26. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!