Hogyan kell egy hűtőt rendben tartani, hogy mindig tiszta legyen? Az mért van és baj-e, hogy a hátsó fala jeges?
Olyan nincs, hogy mindig tiszta, mivel használod és elkoszolódik.
Néhány havonta érdemes a jeget leolvasztani és az egész hűtőt kitakarítani. Nem kell nagy vaszisztdaszra gondolni, mosogatószerrel tökéletesen kijön belőle minden szennyeződés (ami ugye csakis ételmaradék). Ha van mosogatógéped, akkor a kisebb elemeit abban is elmoshatod.
Nem tragédia, de kicsit baj, ha a hátsó fala jeges - ugyanis így csökken a hűtő teljesítménye, azaz ugyanannyi áramfelvétellel kevesebbet hűt. Nézd meg, hogy mindenütt jól zár-e, lehet, hogy valahol szökik be a levegő.
De ha úgy látod, hogy minden rendben, akkor marad csak a néhány havonkénti olvasztás.
Nekem nem szokott ételmaradékos lenni.
Takarítsd ki ecetes vízzel, az szagtalanít is.
Én mindent lefedve, becsomagolva rakok bele. A zöldségeket, húsokat mindig tálcára rakom, és így nem lesz koszos az üveglap. A zöldséges rekeszekbe papírt szoktam tenni, ez felszívja a nedvességet, és cserélni szoktam időnként. Attól lesz jeges, ha nagyon megpakolod, vagy hátra tolod teljesen a falához a dolgokat, hogy nem tudja rendesen átjárni a hideg, és lecsapódik a pára.
az q nagy baj, ha jeges, mert csökken a hatásfoka.
ha önleolvasztós, akkor az a baj, h a hátfalához tolod a dolgokat. nekem is odafagyott anno pár cucc, de mikor rájöttem, h mi a baj, azóta figyelek, h ne érjen hozzá semmi.
nem árt havonta kipucolni, leolvasztani.
ha lötyögős dolgot teszel bele, akkor fedd le.
őrölt kávé egy kis tálkában, és nem lesz büdös. vagy szódabikarbóna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!