A mosogatógépben poharaimon sokszor megmarad a szerintem só maradványok és van, hogy sokszor az összeset el kell öblítenem külön, mit csináljak?
Az alsó szinten nem a tányérakon stb., de felül a poharakon, inkább a mélyebb üvegpoharak alján ott marad a só... Finisht használok mindenből, amivel meg is vagyok elégedve. Mindig akkor rakok bele egy kicsit, mikor kiírja a gép, de mostanában inkább akkor se nagyon. Olyankor ha kifogy nincs ilyen. Az első egy évben nem tapasztaltam ilyet. Mindenféle mozdítható helyet áttakarítottam.
Szerintem az adagolóval lehet gond. Só, cukor szerű anyag és szerintem az.
:D A működését nem érted a gépnek, ami még nem volna baj, a baj az, hogy úgy gondolod érted a működését. :) A vízlágyító sótól nem lesz foltos a pohár, ellenkezőleg, ha nem használod a sót, akkor lesz foltos a pohár, az a folt, amit látsz rajta, az vízkő, a vízkő ilyen, letörölhető a felületről, akkor "szervül" csak, ha tud rakódni egymásra. A só (még egyszer leírom) a gyantaszűrő regenerálásához szükséges. Ez a gyantaszűrő lágyítja a vizet, azáltal, hogy lágy vízzel mosogat a gép, nem tud foltos lenni a pohár, mert nincs vízkő. A regenerálás egy fordított iránnyal történik, ekkor a regeneráló só (sós víz) átfolyik ezen a szűrőn, de a gép maga nem sós vízzel mosogat, így remélem érthető, szóval nem a beletöltött só rakódik le a poharaidon, a beáramló víz (amivel mosogat a gép) a gyantaszűrőn keresztül áramlik be a mosogatótérbe. Töltsd meg bátran a sótartályt minimum a 3/4-éig, de akár közel tele is töltheted, és próbálkozz a Jar-al, mert a Finish-el nekem is ez a tapasztalatom, azért ajánlottam én is Jar-t.
Azt írod keveset raksz a gépbe, meg egy ideje nem is raksz, akkor most mi történik? Mégis raksz bele? Leírnád légy szíves a gép pontos típusát, márka, típusszám.
Nem. Amúgy de értem, de akkor is kristályszerű anyag rakódik rá, nem folt, mosogatószer, víz csepp stb. Mi mástól lehetne kristályszerű, szemcsés anyag?
Szerintem meg a vízhez adagolja hozzá, ugyanis vannak olyan tabletták, amiben só is van és akkor nem kell külön használni. Felőlem.
Beko DFS26024X
Vízkeménység beállítását így tudod elvégezni ennél a típusnál:
1. A gép bekapcsolása után nyomja meg egyszerre a késleltetett indítás és a P+/P gombot. A visszaszámlálás (3, 2, 1) megjelenése után egy ideig még tartsa lenyomva a gombokat.
2. Az (r..) pozíció aktiválásához nyomja meg a P+/P gombot.
3. A Time Delay (késleltetés) gomb segítségével állítsa be a víz keménységét a bejövő víz keménységének megfelelően. A megfelelő beállításhoz lásd a „Vízkeménység beállítása” táblázatot.
4. Nyomja meg az Be- / Kikapcsoló gombot a beállítás elmentéséhez
Nem kizárt, hogy rosszul van beállítva és ez is okozhatja akár a problémát. Ha kristályszerű szemcsés anyag, és megvagy róla győződve, hogy nem vízkő, akkor tablettát próbálj másikat, ahogy írtam én is tapasztaltam hasonlót Finishnél, de nálam inkább mattultak tőle a poharak.
Vízkeménységről pontos tájékoztatást ad neked a vízszolgáltatód, mert kötelessége, de egyébként itt egy térkép, ami alapján kb. betudod lőni nálad hogy áll a helyzet: [link]
A fokozatok a te géptípusodnál, amit tudsz változtatni a fent leírtak szerint: (német vízkeménységi szintről beszélünk, nálunk ez a mértékegység használatos!)
0. szint - 0-4dH
1. szint - 5-7dH
2. szint - 8-12dH
3. szint - 13-15dH
4. szint - 16-19dH
5. szint - 20-50dH
Ezen felül a használati útmutató azt is írja, hogy:
"Az üvegek üvegkorrózió elleni védelmének érdekében ugyanazt a keménységi beállítást kell elvégeznie, amelyet a vezérlőpanelen csinált a regeneráció beállítás kapcsolóval. Például, ha a vezérlőpanelen a „3. szint“-re állította a regeneráció beállítás kapcsolót szintén állítsa a 3. szintre"
Hogy ezt hol a bánatba találod, nem tudom megmondani, mert nem láttam még ilyen gépet. Itt megtudod tekinteni a gép használati útmutatóját, a 13. oldalon esik szó erről, van ott erről egy ábra is, te lehet arról betudod azonosítani, de elvileg a gép belsejében kell keresned:
Csak mert hogy nem szemrehányáskép, nem b....gatlak, nehogy félreérts de azt írtad, ezen a gépen nem lehet beállítani a vízkeménységet, holott a használati útmutató szerint igen. Ezért is kértem el a típusát, mert nem akartam elhinni, hogy nem lehet, utoljára olyan géppel, amin nem lehetett kb. a 90-es években találkoztam, de az a gép még mindig üzemel, úgyhogy az esély éppen megvolt rá. Ha nem is ez okozza a problémát, attól még fontos, hogy ez helyesen legyen beállítva.
A só, amit beletöltesz a gép aljába, nem érintkezik soha az edényekkel. Azzal csak a belső vízlágyítóját öblögeti a gép.
Az edényekkel a mosogatótabletta és az öblítő folyadék érintkezik. Ezeket érdemes variálni. Vagy egyszerűen nagyon kemény a csapvíz, a géped nem bírja eléggé meglágyítani. Elég picike vízlágyító egység van egyikben másikban.
"Mindig akkor rakok bele egy kicsit, mikor kiírja a gép, de mostanában inkább akkor se nagyon. Olyankor ha kifogy nincs ilyen."
Ezt a regeneráló sóra érted? Mert ha nem töltöd tele rendszeresen azt a tartályt ott alul a gépben, akkor megvan a baj. Szegény vízlágyító már totál el van használódva, üres sótartállyal nem tudja a gép a lágyítót felfrissíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!