Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » 60 fokon mintás ruhát mosni?

60 fokon mintás ruhát mosni?

Figyelt kérdés
Vannak mintás ruháim, mármint amikre rá van vasalva a minta és félek hogy a 60 fokos mosás tönkre teszi. Muszáj 60 fokon mosnom majd ez elkerülhetetlen, de valaki próbálta már? Lemállott a minta? :(

2024. jan. 12. 08:00
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Bőven elég negyven fokon is minek neki a hatvan fok?
2024. jan. 12. 08:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Valami mindig összecsipked minket, volt hogy felvettem a gatyám és a derekánál 10 perc múlva csipés nyom volt, de rovar sehol, ezért szeretném, hátha segít a dolgon.
2024. jan. 12. 08:27
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen esetben feltehetöen sok mosóport használsz, illetve öblítöt, ezek okoznak ilyen konktakallergia szerü tüneteket. Mosáskor a fele mennyiségü mosószert használd és az öblítöt hagyd ki
2024. jan. 12. 08:46
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

40 fokon mosószer mellett simén kipusztulnak belőle a rovarok, ha vannak.

Esetleg tehetsz öblítő helyett Sanytol öblítőt, az fertőtlenít is.

Tényleg kérdés, hogy nem e valami allergiás dolog van a háttérben.

2024. jan. 12. 08:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem ezek tényleg úgy tűnek mint a szúnyogcsípések. Nekem rohadt érzékeny a bőröm és nekem rosszabbul néz ki, de a páromon is vannak csípések pl. Neki is olyan részeken ahol van ruha.
2024. jan. 12. 09:01
 6/8 anonim ***** válasza:
48%

Az hogy 60 fokon mosod az nem segít a problémán. Amit nem vitt ki a 40 fokos mosás azt nem fogja a 60 fokos sem ilyen esetben.

Vagy tegyél mellé Sanytol fertőtlenítőt vagy gyanús, hogy hogy tényleg sok vagy rossz mosószert, öblítőt használsz. Az ilyen érzést inkább allergia kelti, valóban rendkívül kellemetlen, viszkető és néha csípés szerű kiütésekkel jelentkező a hatása. Nekem is volt már allergiám amikor napokkal később jöttem csak rá, hogy tusfürdőt váltottam és az volt a gond ami miatt a bőröm fájni kezdett őrülten. Egyszer egy gyógyszerek krém csinált olyan durva bőrproblémát mert allergiás voltam az egyik összetevőjére, amit bőrgyulladásnak, gombás fertőzésnek lehetett látni és szinte kéregszerűen megvastagodott tőle a bőröm. Sokáig tartott helyrehozni, mert eleinte azt hittem hogy még az alap betegség erősödött csak ki és még jobban kentem a gyógyszeres krémmel közben valójában az okozta már a bajt.

Tehát javaslat ahogy előttem is már mondták: tegyél a ruhához ilyen Sanytol fertőtlenítőt, az megöli ami van benne ha van egyáltalán, de közben ne használj mellé abból a mosószerből meg öblítőből amivel eddig mostad! Ha kell akkor mosáshoz egy kevés szappant használj amit gond nélkül tudsz használni fürdéskor és öblítő helyett sok víz meg kevés ecet legyen! Nem kell mosógépben csinálnod, egy lavórba, mosdókagylóba teszel meleg vizet, abba a Sanytol-t, beáztatod a ruhádat egy órára, aztán kiöblíted nagyon sokszor és jó alaposan, aztán mehet centrifugázni.

A válasz a kérdésedre: nagy valószínűséggel a 60 fokos mosás nem csak a mintát teszi majd tönkre de a ruha anyagának sem jó.

2024. jan. 12. 09:33
 7/8 A kérdező kommentje:

Csatolom nektek a kérdésem ami erről szólt, itt van kép is a kérdésben hogy néz ki.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__allergiak__12530142..

2024. jan. 12. 09:40
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 ott vannak a válaszok. Mit akarsz még kérdezni?
2024. jan. 12. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!