Van érdemi különbség a 30 és 40 fokos mosás között?
Eddig mindig "mix" programmal 40 fokra állítva mostam. (A programot és a hőfokot külön engedi állítani a mosógép.)
Viszont most vettem egy új pulcsit és kicsit drága volt. Elvileg 30 fokos mosást ajánlanak neki.
Érdemes lenne az új "standard" mosásaimat egyszerűen 30 fokon csinálni, ugyanúgy mix programmal?
Outer layer material : 80% cotton, 20% polyester
Washing instructions : Machine wash up to 30°C
--
Válogatni nem nagyon van mód mert 4-en használjuk a gépet és így sem jutok mindig mosgéphez/szárítóhoz.
A csap gyomorforgatóan koszos, senki nem takarítja én meg egyedül nem fogok mindent tisztán tartani. (A többiek sz*rnak a tisztaságra.)
Lavór nem nagyon fér el sehol igazából és nincs sok energiám erre az egészre. Ezért bíznám a mosógépre.
Akkor mindent 30 fokon fogok mosni "mix" programin. Kivéve: törölköző, zokni, alsónemű, póló. Ezeket 40 fokon. Konyharuha nincs.
Ez hogy hangzik?
Nem fogok mások után takarítani mindig. Egyedül én próbálok ügyelni a rendre. Arra nem képesek, hogy a kiürült folyékonyszappanos dobozt bedobják a kukába.
Maradom a mosógépnél.
Hivatalos kenderes kelmével foglalkozó bácsi nekem azt monta, hogy az első mosást érdemes 30 fokon végezni, hogy a szőtt árú be legyen avatva.
De a többi mosás mehet 40 fokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!