Jobb a mikroszálas felmosófej mint a viszkóz?
A viszkóz is műszál, csak más az alapanyaga.
A viszkóz az cellulóz alapú műselyem, egy vékony műszál. Emiatt a belőle készült termékek hasonlítanak a selyem vagy pamut anyagokra, finom az érintésük, selymesek, simák.
A mikroszál lényege pont az, hogy nem hosszú, egységes, vastagabb szálak, hanem apró vékony szálacskák.
"Egy rostszál (például selyem) átmérőjének vagy finomságának mértékegysége a den. Ez egy 9000 méter hosszú rostszál súlyát mutatja grammban. Minél magasabb ez a mérőszám, annál vastagabb a rostszál. Akkor hívjuk mikroszálnak, ha 1 dennél kevesebb. Például egy finom selyem körülbelül 1,25 den. A mikroszálnak körülbelül 0,9 dennek vagy kevesebbnek kell lenni. Sok mikroszál 0,5 és 0,6 den között van. Mivel a mikroszál annyira vékony, így sok rostszál tehető egymás mellé nagyon szorosan és ebből fonál készíthető. Az olyan szövet, amit sok mikroszálból állítanak elő sűrűbb lesz és színe mélyebb, gazdagabb, intenzívebb."
Anyagát tekintve lehet akár a viszkóz is mikroszálas, bár nem arra szokták használni.
A mikroszálas termék azt jelenti felmosónál, törlőkendőnél, hogy sok vékony szálacskából készült és így jobban fel tudja venni a koszt, port a szálai közé.
Ettől függetlenül én a viszkózt kedveltem, olcsóbb és jó. De mostanában lapos felmosót szoktam használni, ahhoz meg mosható pamutot veszek. De biztos a mikroszálas felmosók is nagyon jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!