Szárítógépbe tehetek függönyt?
Egy a klasszikus, vékony, talán organza függöny. Mindig vizesen akasztottam vissza mosás után eddig, de az életbe nem rúgta ki a gyűrődést még. Ezért gondoltam, hogy egy vasaláskönnyítős, kímélő programon a gépben megszárítom. Nincs kedvem/időm most 11 függönyt kivasalni vizesen.
Rossz ötlet?
A függönyt a gép sokkal jobban összegyüri, mint amilyen anélkül lenne. Emellett a "vasaláskönnyítö" program annyit jelent, hogy a nyirkos marad a textil, hogy ne kelljen belocsolni, MIELÖTT vasalod, azaz a vasalást nem kerülheted el, csak nehezebb lesz a nagyonm gyüröttet kivasalni.
Amit tehetsz, hogy a függönyöket valahol felakasztod (összehajtva is lehet) és elöszárítod, akkor nem vizesen, csak nyirkosan kell vasalni.
De én soha nem vasalom a függönyöket, centrifugázva felakasztom a helyére és magától kisimul
Az organza sajnos ilyen és a többieknek igaza van, a szárítógép nem segít, mert túl nagy a függöny ahhoz, hogy ne nyomódjon, ráncolódjon benne szárítás közben.
Ne centrifugázd ki, hanem ahogy van, vizesen akaszd fel a helyére! Akkor a víztől talán van annyi súlya, hogy megnyúlik miközben lefelé megy benne a víz és szárad!
Én is úgy szoktam a csipkefüggönyt felrakni, ahogy 3-as írta, csak 400-as fordulattal van centrifugázva és annak elég ez is. az organzának az már túl száraz.
Vízesen szoktam visszarakni pár óra és meg is szárad.
Szárítógépben gyűrődni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!