Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Forró vízet bele lehet önteni...

Forró vízet bele lehet önteni a konyhai mosogató lefolyóba?

Figyelt kérdés
Nem teszi tönkre a műanyag lefolyócsövet vagy valami tömítést?
2023. nov. 21. 09:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
45%
"a régi PVC csövek simán elvetemedhetnek a hőtől, és a toldásnál ereszteni kerdenek.".....ott meg ragasztva van...😆
2023. nov. 21. 19:36
 12/19 anonim ***** válasza:
69%

Egész felnőtt-életemben (50 éves vagyok), tészta vagy krumpli főzése után a főzővizet azonnal a konyhai lefolyóba öntöttem. Lehetőleg pont a lyukba, nehogy egy porcelán edényre folyjon, az ui. tényleg eltörhetne a hősokktól.

Soha nem volt ebből probléma. A szüleim lakásában sem, az első (társasházi) lakásomban sem, a mostani családi házunkban sem. Pedig a szüleim lakásában 1960-as évekbeli technológia szerint szerelték a csöveket, de első társasházi lakásomban is régi csövek lehettek.

Soha nem is hallottam olyat, hogy a beleöntött forró víztől megrepedt volna egy cső. Vízvezeték-szerelők se mondtak ilyet sose.

Aki akar, rettegjen ettől, szórakozzon a hideg víz hozzákeverésével egy életen át. Értelme nincs, de ártani nem árt vele. Csak ne terjessze a hülyeséget.

2023. nov. 21. 20:23
 13/19 anonim ***** válasza:
22%

Régen voltak fém szerelékek is bőven. Azok biztos nem szerették.

Nem volt ez hülyeség kedves 12-es. Örülünk hogy te vénségedre ennyire okos vagy.

2023. nov. 21. 20:28
 14/19 anonim ***** válasza:
12%

#11: hiába van ragasztva, a PVC 60 fok felett meglágyul.

Ha rendszeresen megküldöd 90-100 fokos vízzel, idővel eresztHET valahol, vagy csak annyira leszűkül vagy megereszkedik (nem lesz lejtés, megül a retek), hogy mindig dugulással fogsz küzdeni

2023. nov. 22. 06:04
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

29 eve engedek forrasban levo vizet a konyhai lefolyoba tisztitas celjabol. Semmi baja a csoveknek. Regiek.

Egy szerelo se mindott hilyeseget. Az egsz csakad igy csinalja otthon a sajat lakasaikba. Kb 50 eve rendszersen.

2023. nov. 22. 07:11
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Elárulom az okoskának, hogy még lefolyótisztító granulátumok is vannak amik erős lúgként oldják a szennyeződést, amihez minimum 90 fokos víz kell. Tökéletesen működik és nem bánt semmit. Az szórakozik a hideg vízzel aki nem ért hozzá.

9-es és 10-es (ugyanaz valszeg), gondolom soha nem dolgoztál még pvc lefolyócsövekkel. Ugyan ma már legózni lehet őket, de amikor egymásba kell tolni direktbe csatlakozás nélkül, akkor melegíteni kell őket hőlégfúvóval ami többszáz fokot nyom ki magából, és akkor is kell neki egy 5-10 másodperc folyamatosan, hogy végre meglágyuljon annyira, hogy lehessen alakítani.

Nyilván ha folyamatosan folyna a 90-100fok a csőbe nonstop, akkor lehet talán gond, de ez nem reális.

2023. nov. 22. 08:49
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
Én 200 fokos szárazgőz is oda engedem már 120 éve, mégsincs semmi baja a rendszernek.
2023. nov. 22. 09:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Bele
2023. nov. 22. 16:00
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Én cementet öntöttem bele és tönkrement a lefolyó
2023. nov. 22. 20:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!