Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi lenne a jó megoldás ruhaszá...

Mi lenne a jó megoldás ruhaszárításra télen ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Egy régi kis kertes házban élünk, ahol egy használaton kívüli melléképületben szárítottam a ruhákat eddig télen, ahol fűtés is volt. Ez az opció sajnos megszűnt, és most elég tanácstalan vagyok. Amíg jó idő volt, addig kint voltak a szabad levegőn, de már ott tartunk, hogy egy hétig kint állnak és még mindig nedvesek, addig pedig új mosást sem tudok indítani. A házba nem tudom behozni, mert nagyon penészesedünk így is, és a kis hely miatt amúgy is nagyjából csak annyi helyünk van, ahol közlekedünk. Gondoltam szárítógépre, de úgy látom, hogy ezek mind elég nagy méretűek, és nincs helyem neki (mint ahogy egy kipakolt szárítónak sincs most). Elég tanácstalan vagyok. Van erre bármi ötletetek?

2023. nov. 16. 09:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%

Ködös vagy esős időben napközben sem fog száradni a ruha.

Mosógép fölé fel kell szerelni a szárító gépet. Lehet venni beépítő keretet, de bútorlapból sem olyan nagy dolog összerakni egyet.

A másik alternatíva a páramentesítő gép. Kiteregetsz a szobában és bekapcsolod a gépet. Mi régen használtuk, nagyon jól működött. Mellesleg főzés és fürdés után is lecsökkentette a páratartalmat. Télen napi 3-4 órát használtuk, teljesen eltűnt a penész és még a drága meleget sem eregettük ki a nyitott ablakon.

például. Gorenje D16M

Nekünk az egyel régebbi van, minden nap volt benne 2 liter víz. A hangja, mint egy hűtőszekrény.

2023. nov. 16. 11:12
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Plafonon van hely a ruháknak? Pl. kád fölött? Mert akkor szereljetek fel egy felhúzható, gurtnis ruhaszárítót és vegyetek egy páramentesítőt, nálunk egy éjszaka alatt megszáradtak a ruhák mellette. Nélküle 3-4 nap volt a régi lakásunkban ugyanez.

Ha penészedtek bent, akkor nem csak a teregetés miatt jön jól a páramentesítő.

2023. nov. 16. 13:24
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

Mi évekkel ezelőtt vettünk egy párátlanító gépet. Akkor 50 ezer Ft volt, de mivel gyakran mosok, nagyon megérte.

Nagy hatékonyságú. Iparban is használják.

Több liter vizet össze tud gyűjteni a levegő páratartalmából!

Az ilyen gépeket ajánlom neked!

Most nem tudom megnézni a miénk márkáját, mert nem ott vagyok (talán Módra), de feltételezem, hogy nagyjából hasonló a teljesítményük.

Szerintem az ára is nagyjából annyi most, mint régebben.

2023. nov. 16. 17:00
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
*Midea (csak átírta az automatikus javító...)
2023. nov. 16. 17:02
 15/20 anonim ***** válasza:
74%

Megnéztem, kissé felment az áruk, de biztosan van más márkájú is, ami kedvezőbb árú.

És itt vannak az - állítólag - legjobbak:

[link]

2023. nov. 16. 17:06
 16/20 anonim ***** válasza:

A legjobb megoldás egy párátlanító, lehetőleg olyan, amiben nem kell agyba főbe betétet cserélgerni.

A legolcsóbb megoldás, régen télen faluhelyen a padlást használták szárításra.

2023. nov. 16. 19:32
 17/20 anonim ***** válasza:
70%
A betétesek (ceresit) pénzkidobás. Csak gép ér valamit.
2023. nov. 17. 08:37
 18/20 anonim ***** válasza:
70%
Jó, de a gépek közt is van olyan, amiben szűrőt meg miegymást kell cserélgetni időnként.
2023. nov. 17. 09:03
 19/20 anonim ***** válasza:
Mosható szűrő szokott lenni a gépekben.
2023. nov. 17. 14:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Ventilátoros hősugárzó.
2023. nov. 18. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!