Mi lenne a jó megoldás ruhaszárításra télen ebben a helyzetben?
Ködös vagy esős időben napközben sem fog száradni a ruha.
Mosógép fölé fel kell szerelni a szárító gépet. Lehet venni beépítő keretet, de bútorlapból sem olyan nagy dolog összerakni egyet.
A másik alternatíva a páramentesítő gép. Kiteregetsz a szobában és bekapcsolod a gépet. Mi régen használtuk, nagyon jól működött. Mellesleg főzés és fürdés után is lecsökkentette a páratartalmat. Télen napi 3-4 órát használtuk, teljesen eltűnt a penész és még a drága meleget sem eregettük ki a nyitott ablakon.
például. Gorenje D16M
Nekünk az egyel régebbi van, minden nap volt benne 2 liter víz. A hangja, mint egy hűtőszekrény.
Plafonon van hely a ruháknak? Pl. kád fölött? Mert akkor szereljetek fel egy felhúzható, gurtnis ruhaszárítót és vegyetek egy páramentesítőt, nálunk egy éjszaka alatt megszáradtak a ruhák mellette. Nélküle 3-4 nap volt a régi lakásunkban ugyanez.
Ha penészedtek bent, akkor nem csak a teregetés miatt jön jól a páramentesítő.
Mi évekkel ezelőtt vettünk egy párátlanító gépet. Akkor 50 ezer Ft volt, de mivel gyakran mosok, nagyon megérte.
Nagy hatékonyságú. Iparban is használják.
Több liter vizet össze tud gyűjteni a levegő páratartalmából!
Az ilyen gépeket ajánlom neked!
Most nem tudom megnézni a miénk márkáját, mert nem ott vagyok (talán Módra), de feltételezem, hogy nagyjából hasonló a teljesítményük.
Szerintem az ára is nagyjából annyi most, mint régebben.
Megnéztem, kissé felment az áruk, de biztosan van más márkájú is, ami kedvezőbb árú.
És itt vannak az - állítólag - legjobbak:
A legjobb megoldás egy párátlanító, lehetőleg olyan, amiben nem kell agyba főbe betétet cserélgerni.
A legolcsóbb megoldás, régen télen faluhelyen a padlást használták szárításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!