Felújítás közben beton fröccsent az ablakra, hogyan tudom leszedni úgy, hogy ne sérüljön az ablak?
Alapvető fizika, hogy keményebb anyag karcolja a gyengébbet.
Műanyag lappal, spaklival tudod kapargatni, arra ügyelve, hogy a felkapart habarcs adagot ne told tovább, az ne karcolja az üveget.
Ha csak vékony fröccsenés, akkor mosogató szivacs dörzsis részével is csinálhatod. Előtte ha felvizezed a fröcsenéses felületet, akkor átázik a vékony réteg és könnyebben letörölhető, lekaparható.
Nem kell túlparázni.
Műanyag esetén ugyanez az eljárás.
Fa keretnél már nagyobb esély van, hogy sérülget a lakkozott, lazúrozott felület.
Ha lehet NE FÉM eszközzel próbálkozz! Én azzal szedtem le a rászáradt festőszalagot és sikerült teljesen összekarcolnom.
De. Ha csak nekifeszíted és megpróbálod lepattintani a beton darabot, akkor a fém se gond, csak egyiket se told éles részével az üvegen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!