Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Felújítás közben beton fröccse...

Felújítás közben beton fröccsent az ablakra, hogyan tudom leszedni úgy, hogy ne sérüljön az ablak?

Figyelt kérdés
Sajnos már teljesen rászáradt az ablakra.
2023. nov. 15. 10:13
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

Alapvető fizika, hogy keményebb anyag karcolja a gyengébbet.

Műanyag lappal, spaklival tudod kapargatni, arra ügyelve, hogy a felkapart habarcs adagot ne told tovább, az ne karcolja az üveget.

Ha csak vékony fröccsenés, akkor mosogató szivacs dörzsis részével is csinálhatod. Előtte ha felvizezed a fröcsenéses felületet, akkor átázik a vékony réteg és könnyebben letörölhető, lekaparható.

Nem kell túlparázni.

Műanyag esetén ugyanez az eljárás.

Fa keretnél már nagyobb esély van, hogy sérülget a lakkozott, lazúrozott felület.

2023. nov. 15. 10:23
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Áztasd minél tovább utána próbáld eltávolítani spaklival.
2023. nov. 15. 11:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha lehet NE FÉM eszközzel próbálkozz! Én azzal szedtem le a rászáradt festőszalagot és sikerült teljesen összekarcolnom.

De. Ha csak nekifeszíted és megpróbálod lepattintani a beton darabot, akkor a fém se gond, csak egyiket se told éles részével az üvegen!

2023. nov. 15. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Üvegkaparó vagy hagyományos borotvapenge, miután vízzel lemostad a nagyját.
2023. nov. 18. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!