Mi a legeslegjobb es legkorszerubb modszer arra, hogy felfuggesszen az ember egy masfel kilos csillart, egy beton mennyezetre?
ELOZMENYEK:
Egszakadas, foldindulas, szaladj te is pajtas! Meg jo, hogy senkinek se esett a nyakaba. Ma reggel arra ebredtunk, hogy minden kulso beavatkozas nelkul, egyik pillanatrol a masikra, egyszeruen leszakadt a szep csillarunk.
HATTER:
Na, ehhez tudni kell azt, hogy betonbol van a mennyezetunk. Es hogy a csillar van masfel vagy ket kilo. Ezt a csillart egy kampo tartana, ha tartja. Azonban nem tartja, mert kijott. Es latszolag minden ok nelkul jott ki. Vagy azert, mert erosebbb volt a gravitacio. Vagy pedig azert, mert nem volt jo az a technologia, amit valaki 50 evvel ezelott alkalmazott. Azaz, mivel 50 evvel ezelott lett felszerelve ez a csillar, es azota valoszinuleg fejlodott a felfuggesztes technologiaja.
TECHNOLOGIA:
E regi technologia szerint, egy nagy kampo, meg egy irdatlan gyengenek latszo, szetagaskodo recezett muanyag alkatresz kellene, hogy tartson mindent, es mindorokke.
KERDES:
A kerdesem az, hogy van-e, erre a felfggesztesre, valamifele jobb modszer, most, 2023-ban? Azaz, manapsag, mi a legeslegjobb es legkorszerubb modszer arra, hogy felfuggesszen az ember egy masfel kilos csillart, egy beton mennyezetre?
A tipli+ csavar (kampó) módszer teljesen jó és korszerű.
Persze most már sokkal jobb anyagokból is lehet ezeket kapni.
Ennek a súlynak akár a 100x -át is elbírja tartósan egy jól megválasztott tipli+ csavar páros.
1-es valaszolo:
Hagyomanyosan a tipli fabol van, vagy nem?
Vagy mas az a betonnal?
Tovabbba, mi koti a tiplit a betonhoz?
2-es valaszolo:
Nem kaptam meg azt az abrat amitt mellekelni akartal.
A legjobb technologia az acel du:bel?
A legerősebb technika szerintem a vegyi dübel. Van a fischernek,Titan, würth, Soudal, és további márkák,.
Ez több 100Kg-ot is megtart, a 2 komponensű cucc spéci keverőszárral való befecskendezése után van kb 10-15 perced a csavar berakáshoz.
Ilyen velem is megtörtént.
Kiderült, hogy a két mennyezeti beton panel találkozásába tették be a műanyag tiplit, ami az ével alatt a dillatációs mozgástól kilazult.
Mellé fúrtam egy lukat, s acél tiplivel rögzítettem a csillárt. Ez most akár több mázsát is elbír.
Apró szépséghiba, hogy most nem pont a szoba közepén van a csillár, de nem feltűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!