Kotyogós kávéfőző: Hogyna kell hatékonyan fertőtleníteni?
Van ez a sokszög tetejű műanyag füles fém/aluminium testű hagyományos kotyogós kávéfőző amibe őrölt kávét kell tenni.
Fertőtleníteném az első használat előtt, de elvileg nem lehet mosószerrel elmosni, sem dörzsivel.
Ti hogyan, mivel fertőtlenítitek tisztítjátok?
A citromsav tényleg ferőtlenít vagy csak lemarja a lerakodásokat?
Tapsztalat alapján írjatok, hogy ahogyan tisztítottatok nem lett tőle bajotok.
"üresen nem biztos, hogy átmegy rajta a víz"
Miért ne menne át rajta?
------------------------------------------------------
"Alumíniumot nem szabad mosogatószerrel tisztítani! Beindítja az oxidációt!"
"Az alumínium edények ... Nem szabad erősen súrolni, hiszen így eltávolítjuk az edény falán kialakult oxidatív védőréteget, amely megakadályozza, hogy az alumínium részecskék főzés közben kioldódjanak az ételbe. ... Az alumíniumedények és -lábasok tisztításának kitűnő eszköze a savas oldat, amely visszaállítja a legcsillogóbb állapotot. Az alumínium serpenyők tisztásához ezekre lesz szükséged:
Víz
1 evőkanál citromlé vagy ecet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!