Milyen praktikával takarítod a konyhát?
Figyelt kérdés
Minden nap kell főznöm, így a szépen kivikszolt konyhabútorom is szinte minden napos takarítást, a bútorfelület zsíroldózását kívánná. Van rá valakinek ötlete, mivel lehetne ezt a takarítást a legkönnyebben és legritkábban megúszni?2023. szept. 27. 11:20
1/12 anonim válasza:
Én esténként csak lefújom valami konyhai tisztítóval a pultot és nedves ruhával letörlön.
2/12 anonim válasza:
Tálcán kell elvégezni azokat a műveleteket, ami közben zsír kerülhetne a konyhapultra. Egy tálcát elmosni könnyebb.
3/12 anonim válasza:
Szivacs, mosogatószer, utána vizes szivacskendő, aztán száraz ruha. Semmi trükk. Az én konyhám nem igényel extra ápolást. Tűzhely, pult, mosogató mindig le van törölve. Minden egyéb max. havi szinten, vagy ha koszos.
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pult, mosogató, nem jelent problémát, inkább a szekrények ajtajai, felső szekrény alja, páraelszívó (ami majdhogynem csak dísz..DDD), csempe a tűzhely mögött.. ezek nincsenek minden főzéskor letörölgetve, így egy hét után már csupa zsír , meg pötty minden. A szekrény tetejét papírral letakartam, az nem tud bezsírozódni, de a többi...katasztrófa.DDD...Úgy utálom ezt takarítani.
2023. szept. 28. 11:45
5/12 anonim válasza:
Moss gyakrabban kezet, ne nyúkálj semmihez zsíros, ragacsos kézzel.
Illetve én úgy állok neki a főzésnek, hogy mindent kikészítek, amire csak szükségem lehet, hogy ne akkor kelljen ragacsos kézzel keresgélnem.
6/12 A kérdező kommentje:
Igen, ez így teljesen rendben van. És mit teszel a felszálló zsíros gőz, pára, a felső szekrény aljára, és a csempére felfröccsenő ellen ? Mert az szépen bevonja a konyhaszekrényt. A csempét még letörlöm azonnal, de a szekrényt nem vikszolhatom minden rántotta után..DDD..
2023. szept. 29. 06:03
7/12 anonim válasza:
De hogy a fenébe lesz egy rántotta után zsíros a konyhaszekrényed? Felszálló gőz, pára? Azt írtad van páraelszívód, akkor szerintem nem működik jól, ha a konyhaszekrény tetejére száll fel a pára. Nem értem, hogy miről beszélsz?
8/12 anonim válasza:
ezek nincsenek minden főzéskor letörölgetve, így egy hét után már csupa zsír , meg pötty minden.
Le kell törölni minden főzés után, ez a "trükk".
9/12 Senior Séf válasza:
Sehogy. A művész nem cipeli a zongorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!