Honnan tudjam, h jó a mosószer, amit használok? És mennyit kell egy adag ruhához önteni?
ha habzana elég baj lenne, amúgy ha egy 250 g-os vajkrém dobozával beletettél, akkor min az előírt adag 3szorosát sikerült beletegyed, a szükséges adagnak meg legalább 5-6 szorosát...
az öblítő is rengeteg, még akkor is, ha nem koncentrátum, de ha koncentrátum, akkor még foltot is fog hagyni a sötétebb ruháidon: ha használok öblítőt, akkro max egy fél kupakot teszek bele...bőven elég...ha kis 20 %-os ecetet teszel mellé, akkor meg akár 1/4 kupaknyi is elég ;)
Nem az egész dobozzal, hanem felével, vagy inkább 1/3-ával, mert nem öntöttem mindet bele, amit kivittem.
Az öblítő koncentrátum, de mikor hígítva öntöttem, vízzel felöntve, semmi illata nem volt a ruháknak. Ez egy nagy üzemi mosógép, koliban van, nagyon sok vizet használ, eltűnik benne az a kis kupak öblítő.
Ecetet teszel az öblítő mellé??? Nem lesz büdös a ruha? Mármint ecetszagú?
most mostál először egyedül? mire ez a nagy bizonytalanság???
mérőpohárnak jó lesz egy joghurtospohár, azt félig tedd mosóporral.
öblítőből szintén ennyi.
nem kell hozzá diploma...
Akkor jó a mosószered, ha tisztán veszed ki a ruhákat a gépből!
Az, hogy mennyit kell beleönteni, változó. Én többek között pont azért vagyok Arielpárti, mert elég szinte csak mutatóba rakni a mosógépbe - most folyékonyat használok, abból kb negyed deci kell!
De a lakótársam a teszkósból 1-2 decit simán beleönt és sokszor még az sem elég.
Ezt neked kell kitapasztalnod, hogy a Bonuxból mennyi kell, ha most tisztára mosott, akkor legközelebb próbálj meg kicsit kevesebbet tenni bele, addig csökkentsd, amíg meg nem találod a megfelelő adagot.
Öblítővel kapcsolatban nem nagyon van tapasztalatom, életemben egyszer használtam, de nem tetszett a ruháim állaga utána.
Most ecetezem. Ennek annyi a lényege, hogy csak egy kicsit kell belerakni az öblítős rekeszbe, kb 2 ecetesüvegkupaknyit - a mosópor mennyiségétől függően. Mivel ez savas, ezért öblítés közben semlegesíti a ruhán maradt mosóport (ami ugye lúgos), így a ruháidon végül semmi nem marad, csak a tisztaság. Nem lesz ecetszagú sem, mert ahogy az ecet reakcióba lép a mosóporral, felbomlik. A pontos képletét nem tudom, de ha jól emlékszem, a sav és a lúg reakciójakor só és víz keletkezik (javítsatok ki, ha tévedek). Ezeknek nincs szaguk. Így a ruhának végül csak tiszta, friss illata marad.
Persze ha beleöntesz egy fél liter ecetet, akkor ecetszagú lesz, hiszen nem lesz elég lúg, hogy felbontsa. De a száradáskor az is eltűnik.
Nem vagyok már kisgyerek, nem koszolom a ruháimat, nem is vagyok izzadós típus, tehát, hogy mennyire lesz tiszta, nem nagyon tudom lemérni, csak az öblítő illatán. :) De köszi az ötleteket.
Ez az ecetes dolog tök jónak hangzik, egyszer otthon kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!