A vízművek miért nem lágyítja jobban a vizet? Nem kéne lágyítót használni, pl. mosáshoz.
Figyelt kérdés
2010. okt. 17. 18:55
2/4 anonim válasza:
Mert a víz keménységének és az ihatóságnak semmi köze nincs egymáshoz.Sőt pont a Ca Mg vegyületek adják a víz jó ízét.Amelyik vízben a K Na sok az keserű és lúgos jellegű ami kétszeresen nem jó. 1g/l sótartalom bőven iható pedig az 100nK foknak felel meg.
3/4 anonim válasza:
Ja és a világon sehol nem lágyítják az ívóvízet. Mellesleg vízkémia a szakterületem.
4/4 anonim válasza:
a vízkémiást csak megerősíteném, ivóvízben pont az úgymond kemény víz a jó...nem mellesleg a mosógép vígan elvan a kemény vízzel is, nem kell lágyítani a mosószerben van elég vízlágyító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!