Szerintetek mekkora igény van ma a takarításra, mint szolgáltatás?
Sziasztok! Szóval olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek manapság budapesten mekkora igény mutatkozik arra, hogy az emberek az ingatlanuk takarítását, külsős cég igénybevételével oldják meg? Pusztán azért érdekel, mert arra gondoltam, hogy indítok egy takarítással foglalkozó vállalkozást, ezért utánna olvastam több helyen is, de viszont releváns tapasztalatokra is nagyon kíváncsi lennék!
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Igaz nem Budapest, de vidékről tudok tapasztalatot írni:
Nagy a kereslet, de nagy a piac is, úgy értem rengeteg takarító van, aki állást keres és bocsánat a kifejezésért, de általában a nem túl kvalifikált réteg.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy rengetegen szeretnének élni ezzel a szolgáltatással, de emellett az emberek nagyon bizalmatlanok, ha az otthonukról van szó, illetve a pénzt is úgymond sajnálják erre.
Azt vedd figyelembe, hogy nagyon kemény munka, egyedül nem tudod csinálni, embert találni, meg mint fent írtam nagyon nehéz. Ha igazán jó akarsz lenni, meg kell venned a profi gépeket eszközöket, vegyszereket. Sokan azt gondolják vesznek egy kis domestost, meg pár rongyot, csinálnak egy facebook oldalt a vállalkozásuknak és kész is…
Illetve meg kell céloznod, azt a réteget, aki ki is fizeti ennek az árát, mert akárhogy is nézzük, Magyarországon szerintem ez a szolgáltatás luxusnak számít még, legalábbis ott ahol az enyém van.
Még azt tartsd szem előtt, hogy szeretsz-e annyira takarítani, hogy ezt csináld, mert az más, hogy otthon eltakarítgat az ember, itt minden nap mások után kell takarítani. Van-e olyan kapcsolatod (körmös, fodrász…), aki tud téged ajánlani, mert ebben a szakmában a személyes ajánlás a legfontosabb, minden más marketing fogás pl. facebook, szerintem semmi sem ér.
Ha van esetleg kérdésed, nagyon szívesen válaszolok még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!