Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ettől vihet ferdén a láncfűrész?

Ettől vihet ferdén a láncfűrész?

Figyelt kérdés

Vettem egy használt láncfűrészt, eladó említette a lánc cserés lesz lassan. Motorikusan nincs vele semmi gond, erős, nem füstöl stb.

Viszont nem egyenesen visz hanem ívelten. Ha elég nagy rönköt vágnék át szabályos C betűt tudnék szinte leírni vele.

Amit észrevettem, hogy elég furán van élezve a lánc, egyik oldali fogak kb 2 mm körüliek a másik oldaliak szinte mintha nem is lettek volna élezve. Ez okozhatja ezt a jelenséget?

Persze gondoltam láncvezetőre is, hogy esetleg az görbe, letettem egy sík lemezre, és megpróbáltam átvilágítani alatta, nem jött át a fény sehol, szóval szerintem abban nincs görbület.

Láncot mindenképp veszek azért, csak gondoltam megkérdem, hogy ez okozhatja-e ezt a jelenséget, vagy független attól, hogy én nem vettem észre semmit a vezetőn inkább rögtön vegyek azt is?

2023. szept. 6. 00:15
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Lehetséges
2023. szept. 6. 00:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A láncvezető "élét" ellenőrizd, hogy derékszögű-e.
2023. szept. 6. 02:47
 3/4 anonim ***** válasza:
66%
Rosszul van a lánc élezve .
2023. szept. 6. 07:49
 4/4 anonim ***** válasza:
83%

Igen, okozhatja.

Ha kibírod anyagilag, akkor az lenne a legjobb ha vennél új lemezet, láncot és csillagkereket is!

Új láncot a régi kopott csillagkerékkel ne használj!

2023. szept. 6. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!